Den nya belysningen kommer att göra Spånga tryggare, tror Erik Slottner (KD). Foto: Sacharias Källdén/Mostphotos

Här ska Spånga få ny belysning för ökad trygghet

Tre olika platser runtom i Spånga ska få ny belysning. Syftet är att öka den upplevda tryggheten i områdena.

  • Publicerad 17:13, 15 jan 2020

I dag, onsdag, fattar trygghetsutskottet i Stockholms stad beslut om att fördela 26,1 miljoner från stadens trygghetsfond till flera stadsdelar. Syftet? Att genomföra olika trygghetsinvesteringar.

För Spångas räkning innebär det 1,4 miljoner kronor, som ska gå till ny, trygghetsskapande belysning på tre platser.

Det är dels längs gångstråket vid Sundbydammarna, i Fornminnesparken och vid hundrastgården intill Duvbovägen.

– Man har sökt pengar till belysning eftersom att invånare har klagat på att det känns otryggt vid just de här platserna, säger Erik Slottner (KD), äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad.

"Ökar upplevelsen av att vara trygg"

Han menar att utökad belysning på andra platser har gett effekt vad gäller upplevd trygghet, liksom att staden ur ett längre perspektiv sparar pengar på att platser blir bättre belysta.

– Att göra en plats ljusare ökar upplevelsen av att vara säker och trygg, och minskar dessutom brottsligheten, säger Erik Slottner och fortsätter:

– Det är extremt kostsamt för staden med kriminalitet och sanering av skadegörelse. På sikt sparar vi pengar genom att göra platser tryggare och mer trivsamma .

Polisen larmar om att övergrepp mot barn ökar

Nyheter Coronakrisen ger upphov till fler sexuella förbrytare på nätet Fler barn som är hemma och ute på nätet betyder fler tillfällen för sexuella förövare att utnyttja barn. Det har polisen märkt senaste veckorna och nu vill de att föräldrar är extra uppmärksamma.måndag 30/3 16:30

Bromma sjukhus får en coronaavdelning

Nyheter Patienterna vårdas isolerat Trycket är högt på Stockholms vårdinrättningar i takt med att fler blir smittade av coronaviruset. Därför har en särskild coronaavdelning upprättats på Bromma sjukhus. Dock kommer ingen intensivvård...måndag 30/3 16:22

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt