Här intill Tantolunden vid Ringvägen vill staden bygga modulhus för nyanlända. Foto: Maja Brand

Här ska staden bygga modulhus för nyanlända på Södermalm

Staden vill bygga modulhus för ett 90-tal nyanlända på Ringvägen vid Tantolunden. 22 lägenheter kan byggas på parkeringen.

  • Publicerad 15:18, 16 feb 2017

Södermalmsnytt har tidigare rapporterat att staden hur undersökt markförhållanden på parkeringen mellan Ringvägen och Tantolunden.

Nu står det klart att det går att bygga tillfälliga bostäder på platsen och staden har skickat in en bygglovsansökan för att bygga modulhus här.

LÄS ÄVEN: Varför byggs det modulhus i ytterstan och inte i innerstan?

Om bygglovet går igenom kan det bli fyra lägenheter som är tvåor och 18 lägenheter med ett och ett halvt rum. Totalt blir det alltså 22 lägenheter.

– Det är jättesvårt att säga hur många som kan bo här men det byggs för familjer så en uppskattning är att det kan finnas plats för ett 90-tal barn och vuxna, säger Carl Smitterberg, kommunikatör på stadsledningskontoret.

Kan byggas innan jul

Om inte bygglovsansökan behöver kompletteras kan ett beslut om modulhusen väntas redan i slutet av mars. Då ska också ett informationsmöte med grannar hållas.

– Om bygglovet inte överklagas så är en försiktig uppskattning att det kan vara klart inom sex till åtta månader, då kan det vara på plats innan jul men det förutsätter att allting flyter, säger Carl Smitterberg.

Byggs modulhusen placeras de på den norra delen av parkeringen och tar upp ungefär hälften av parkeringens yta. Den södra halvan med laddstolpar berörs inte.

På Södermalm finns sedan i höstas ett tillfälligt genomgångsboende med plats för runt 500 nyanlända på Katarina Bangata i Vintertullen.

LÄS MER: Här välkomnas Vintertullens nyanlända av söderborna

I år ska Stockholm ta emot 3460 nyanlända som behöver tillfälligt boende medan de själva söker bostad.

– Alla boenden som vi kan få fram är viktiga. Även om det inte låter som många lägenheter här så skulle det vara välbehövligt tillskott, säger Carl Smitterberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.