Centralt. Japanska klädkedjan Uniqlo bekräftar nu att de öppnar sin första Norden-butik i Sverigehuset. Foto: Mostphotos

Här ska Stockholms nya gigantiska modebutik ligga

Efter en tids rykten bekräftar nu den japanska klädjätten Uniqlo att de öppnar en butik i centrala Stockholm till hösten.

  • Publicerad 10:12, 17 jan 2018

I dag presenterar den japanska klädkedjan Uniqlo att de till hösten öppnar sin första butik i Stockholm, och Norden. Butiken kommer att ligga, som det tidigare har spekulerats om i Sverigehuset vid Kungsträdgården, i lokalerna där det danska inredningshuset Illum Bolighus tidigare huserade.

Japansk klädjätte på väg till Stockholm

Mode för kvinnor, män och barn, utspridda på fyra våningar och 1580 kvadratmeter utlovas. Huset som är ritat av arkitekten Sven Gottfried Markelius, stod klart 1969. Uniqlo lovar i ett pressmeddelande att ”bevara byggnadens historiska estetik”.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill förbjuda cyklister längs Årstaviken

Nyheter Södermalmsbo bakom nytt förslag Cyklisternas förutsättningar att cykla på Söder har förbättrats så pass mycket att flanörer och joggare nu borde slippas utsättas för dem på promenadstråket längs Årstaviken, skriver en Södermalmsbo...måndag 21/5 17:10