Parkmiljö. I sommar inrättar kommunen en 170 kvadratmeter stor pop-up park här på torget. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Här ska Vallentuna få sin första pop-up park

I sommar får Tuna torg sin första pop-up park, en tillfälligt iordninggjord park med konstgräs, blommor, schakpjäser och utomhusmöbler.

  • Publicerad 16:37, 8 apr 2019

Den 24 juni kommer det dyka upp en liten park på Tuna torg, som sedan tas bort igen den 30 augusti – därav pop-up park.

– Pop-up parker är något som kommer mer och mer i städer. Det bjuder in till en trivsammare och trevligare miljö, säger Johan Carselind, gatu- och parkchef på Vallentuna kommun.

Parken kommer vara 170 kvadratmeter stor, placeras mitt på torget och bestå av konstgräs, bänkbord, solstolar, parkbänkar, schackpjäser, planteringslådor, blommor och en hopphage.

"Levande torg"

Initiativet kommer från kommunen och tanken är att torget ska bli en mer levande och attraktiv plats att vara på.

– Förhoppningen är ju att få ett levande torg där folk stannar upp för att sitta på en bänk en stund. Det blir trevligare och mer inbjudande att komma till torget, det blir ju som en riktig parkmiljö. Förhoppningsvis blir det mer dragningskraft till torget, säger Johan Carselind.

Parken kommer kosta kommunen 245 000 kronor, och de parkmöbler som köps in kommer senare placeras ut runt om i kommunen. Konstgräset och schackpjäserna kommer också kunna återanvändas vid andra evenemang, står det i kommunens skrivelse om parken.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47