Hisnande höjder. En 26 meter hög muralmålning, och därmed den största på Södermalm, håller just nu på att ta form i Skanstull. Foto: Graffitisthlm/Frida Berglund

Här skapas Södermalms största muralmålning

En 26 meter hög muralmålning börjar idag ta sin form på den östliga sidan av Clarion Hotel: "Vi hoppas att Södermalmsborna skall kunna känna lite extra stolthet över kvarteret runt Skanstull".

  • Publicerad 14:11, 6 maj 2019

Från och med idag påbörjas den första muralmålningen i Skanstull, som kommer att pryda östsidan av Clarion Hotel. Konstnärerna bakom målningen är duon Graffitisthlm som består av Klive och Kaos, som bland annat målat på den stora reklamväggen i Hornstull tidigare.

– Detta är ett sjukt spännande konstprojekt som betyder mycket för oss både som kreativ utmaning men också på ett symboliskt plan i och med idén om att detta verk tillhör människorna på Södermalm och alla förbipasserande. För hotellets ledning var det viktigt att verket skulle sprida framtidstro och glädje och vi har skapat motivet därefter. Vi tror starkt på att konsten ska vara tillgänglig för alla människor och mer tillgänglig än såhär går det knappast att bli, säger Klive i ett pressmeddelande.

Gratis vårfest på Söder med flera konserter

Målningen påbörjas i dag, den 6 maj, och väntas pågå i fyra dagar. Efter mörkrets intrång kommer en projicerad variant av målningen synas på väggen. Det exakta motivet kommer att hållas hemligt tills dess att målningen är klar.

– Med denna fantastiska målning hoppas vi att Södermalmsborna skall kunna känna lite extra stolthet över kvarteret runt Skanstull, säger Björn Callin, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Alla nyfikna bjuds in till att stanna till och se konstverket växa fram. Den officiella invigningen av verket sker torsdagen den 9 maj kl 13.00.

Andra muralmålningar på Söder

Mosebacke. Fiskargatan intill Mosebacke torg pryds av det här verket signerat OSGEMEOS, som består av de brasilianska tvillingbröderna Otávio och Gustavo Pandolfo. Foto: Sophie Stigfur

Södra Latin. Konstnären Amara Por Dios under processen med att måla väggen intill Södra Latin. Foto: Sacharias Källdén

Luthens gränd. Linus Lundins målning hittar du vid en avkrok från Rosenlundsgatan. Foto: Sophie Stigfur