Hotellchef Pernilla Johansson med en golden retriver under förra årets Happy dog. Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Här slipper alla hundar nyårsfyrverkerier

Nyårshelgens intensiva smällande av fyrverkerier är alltid en mardröm för stadens hundar. Hit vallfärdar hundägare för att slippa se sina husdjur bli skräckslagna.

  • Publicerad 14:57, 28 dec 2017

Sedan 2013 bjuder Clarion Hotel Arlanda Airport in till ett nyårsfirande där djurens välmående står i fokus. Eftersom det är en flygplats råder fyrverkeriförbud, vilket är precis vad hundägarna efterfrågar. I år kommer 325 hundar – och fyra katter – att checka in på hotellet, berättar vd:n Pernilla Johansson.

– Ungefär 200 av våra 414 rum är dedikerade till hundarna och i år har vi dessutom byggt ut konceptet och inleder Happy dog redan på lördagen. Tyvärr skjuts det ju en del raketer även dagen innan nyårsafton, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Idén föddes samma år som hotellet öppnade, 2012, då en man checkade in tillsammans med sin hund. Året därpå testades konceptet Happy dog fullt ut och blev genast en succé. I år tog det nio minuter från att rummen släpptes till att de var fullbelagda. Pernilla Johansson medger dock att det medför en del extraarbete att ha pälsbeklädda gäster.

– Vi behöver ta bort onödiga textiler så att det inte ska fastna hundhår och är extra noga med saneringen efteråt. Men det är värt besväret, utan tvekan. Det är en så stor glädje och många hundägare har lärt känna varandra på hotellet. Hundarna är också otroligt lugna och sansade, som om de känner att de är på hotell.

Under dagarna erbjuds också aktiviteter som Rallylydnad, Nose Work och ”rasta hunden-rundor”. Även om hundrummen är fullbokade lämnar Pernilla Johansson dörren en aning på glänt för den som söker ett fyrverkerifritt nyår.

– Folk kan bli sjuka eller tvingas avboka av annan anledning. Så helt omöjligt är det inte att få ett rum.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android