Här sluter artisterna upp för 15-åriga Greta och klimatstrejken

När Greta, 15 år, satte sig utanför riksdagshuset för att sittstrejka för klimatet varje dag fram till valet möttes hon av massivt stöd –  såväl som kritik. Nu sluter flera kända artister upp i en pop-up festival för att stötta hennes initiativ.

  • Publicerad 14:55, 7 sep 2018

Det var den 20 augusti som vi rapporterade om 15-åriga klimatradikalen Greta Thunberg, som på eget bevåg slog sig ned utanför riksdagshuset med lite matsäck och skylten "Skolstrejk för klimatet". Här skulle hon sitta varje dag under skoltid framtill valet för att uppmärksamma klimatkrisen, förkunnade hon.

Greta, 15, sittstrejkar för klimatets skull

Sedan dess har flera sittstrejkare slutit upp vid hennes sida. Under fredagen anordnades en masskonsert på Nytorget, där artister som Magnus Carlsson, Kajsa Grytt, Helen Sjöholm, Maia Hirasawa och Loney Dear spelar för att stötta hennes aktion.

Greta Thunberg själv närvarande en stund för att hålla tal.

Festivalen är ett samarbete mellan organisationerna Stormvarning, Föräldravrålet och We don't have time – som crowdfundat ihop 115 000 kronor för att arrangera spelningen.

JARNLO: Varför hånas Greta som vill rädda jorden?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.