Här spelar kyrkklockorna Aviciis hit

Många samlades runt Oscarskyrkan på tisdagen när kyrkklockorna spelade ”Wake me up” som en hyllning till den avlidna stjärnan Tim ”Avicii” Bergling.

  • Publicerad 12:44, 24 apr 2018

Många hade samlats när Oscarskyrkan på tisdagen, för andra dagen i rad, spelade en bit av Aviciis hit ”Wake me up” på kyrkklockorna klockan 12 som en hyllning till den avlidna världsartisten. Initiativet kom från Gärdetbon Ulrika Martin, som precis som Tim ”Avicii” Bergling är född och uppvuxen i Oscars församling. Hon hade sett ett klipp där domkyrkan i Utrecht spelade världsstjärnans låtar, och när hon hörde av sig till församlingen så tyckte de att det var en bra idé. Fram till och med fredag kommer hyllningen att spelas.

Här hyllas Avicii av sin gamla musiklärare

–Jag blev tagen när jag såg kyrkklockorna i Utrecht och kände att det här måste vi göra i Sverige. Jag är inte religiös med kyrkan är samlande överlag. Det är ett utmärkt sätt att använda klockringningen på och följa med i tiden, säger Ulrika Martin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Jacob Engvall, informationsansvarig på församlingen:

– Vi tyckte det var en bra idé och vi har bara fått positiv respons. Det är en hyllning till Avicii, han betydde mycket för väldigt många människor, säger han.

Igår uttalade sig även familjen för första gången efter Aviciis död där de tackar för alla fina hyllningar och stödet som de fått i ett pressmeddelande.

”Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar. Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minutrar runt om i världen. Med kärlek, Familjen”, skriver SVT Nyheter.

Många hade tagit sig till Oscarskyrkan för att lyssna på Aviciis "Wake me up" på kyrkklockorna" Foto: Per Brandt

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.