Här sprutas 10 000 laxar ut i Strömmen

I dag släpptes cirka 10 000 öringar ut i Strömmen vid Operan. En tradition sedan 1970-talet.

  • Publicerad 14:48, 14 maj 2018

Många samlades vid Strömmen vid lunchtid i dag för att se när cirka 10 000 havsöringar släpptes i vattnet. Cirka 35 000 laxar och havsöringar sätts ut varje år och utsättningen startade 1973. De som släpptes i dag är avlade i Långhult.

– Tyvärr är det få som når vuxen ålder, det beror bland annat på sälpopulationen aldrig har varit så stor och på skarven äter dem, säger Oliver Karlöf, fiskekonsulent på Stockholms stad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt lag får fiskarna inte fiskas upp förrän de är minst 60 centimeter för lax och minst 50 centimeter för havsöring.

Utsättningen är ett sätt att stimulera både artrikedomen och sportfisket.

Laxar. Hur länge får de leva? Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00