Här ställs jätteskulpturer av Dalí ut – mitt i city

Nu kan man se tre stora bronsskulpturer signerad den världsberömda konstnären Salvador Dalí – mitt i centrala Stockholm.

  • Publicerad 14:25, 6 feb 2019

Skulpturerna ställdes ut under tisdagen och kommer stå på plats till den 18 februari. De är en del i Antikmässan som hålls i Älvsjö (15-17 februari) som bland annat visar upp Nordens största Dalí-utställning där ett 40-tal skulpturer kommer visas upp och även vara till salu.

Totalt rör det sig om ett värde på runt 80 miljoner kronor för skulpturerna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men för den som inte vill vänta kan man alltså redan nu avnjuta den världsberömda, surrealistiska konstnärens jättekonst på tre platser i city.

Persistence of Memory på Brunkebergstorg.

The Nobility of Time i Kungsträdgården.

Woman Aflame på Norrmalmstorg.

Och det är ingen små pjäser, den största är över fem meter lång och tre ton tung.

Utställningen är ett samarbete mellan Stockholmsmässan, Stockholms stad och Mollbrinks Konst och enligt initiativtagarna är det en unik chans att skåda konstverken från en av världshistoriens största konstnärer.

– Att få hit en enda av dessa monumentala skulpturer är svårt, och att få hit tre stycken samtidigt är näst intill omöjligt. De visas vanligtvis bara en och en i olika världsmetropoler, berättar Johan Hauffman på Mollbrinks konst för Antikmässans hemsida.

Tre stora bronsskulpturer av Salvador Dalí har ställts ut i Stockholm. Foto: Per Brandt