Alla kundvagnar har stulits från Coop i Jakobsberg. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Här stals alla kundvagnar från matbutiken

Många kunder har reagerat på att det inte finns några kundvagnar på Coop i Jakobsberg. Men det är inget beslut som butiken fattat självmant. Alla kundvagnar har nämligen stulits.

  • Publicerad 11:35, 25 feb 2019

Redan vintern 2016 uppmärksammade StockholmDirekt problemet med kundvagnsstölder i Jakobsberg centrum, och sedan dess verkar problemen har fortsatt.

Inom loppet av 1,5 år har 150 kundvagnar stulits från Coop i Jakobsberg centrum.

– Vi har inte slutat med kundvagnar självmant, men alla är snodda. En ny kundvagn kostar 5000 kronor, och jag har inte råd att köpa nya varje månad, säger Jenny Larm, butikschef för Coop i Jakobsberg centrum.

Många frågar efter vagnarna

Butikspersonalen har själva varit ute och letat efter kundvagnarna men utan att hitta några.

– Vi vet inte var de har tagit vägen. Det är massvis med kunder som frågar var kundvagnarna är och vi får förklara att de är stulna. Om någon hittar en kundvagn som det står Coop på får de jättegärna komma till oss med den, säger Jenny Larm.

Just nu håller butiken på att se över offerter på att köpa in nya kundvagnar. Men när de väl dyker upp kommer kunderna inte att få ta med dem utanför butiken, på grund av stöldrisken.

Även Hemköp i Jakobsberg hade länge problem med kundvagnsstölder, vilket gjorde att de förra året satte in elektroniska lås på kundvagnarna som gör att de inte kan tas utanför butiken.

– Det är inte optimalt, kunder som handlar mycket vill kunna köra ut sina varor till parkeringen. Det medför att fler kanske inte vill storhandla vilket är negativt för butiken. Men vi förenklar på det sätt vi kan, säger Jonas Olsson, butikschef på Hemköp.

Övergivna kundvagnar i Jakan blir humor på Facebook

Stockholm Direkt