Ord och inga visor när Helldén mötte Västerort i ett möte om trafiken. Foto: Jonna Claesson

Här svarar Helldén (MP) på snöilskan

Snöröjning, parkeringsavgifter och kollektivtrafik. I går kväll mötte trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) Västerortsborna för att diskutera och svara på frågor om ett av stockholmarnas hetaste ämnen: trafiken.

  • Publicerad 11:18, 8 feb 2019

Det var ett hundratal personer som besökte Alviks kulturhus för att ställa sina frågor till trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) under torsdagskvällen. Ett öppet möte som landade i en het debatt och stundtals frustration över årets snöröjning eller rättare sagt - bristen på den.

Han stoppade nya p-avgifter – släkt med trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP)

Erik Thorén, boende i Eneby, var på plats. Han menade, precis som många andra, att politikerna fokuserar på fel saker och att Daniel Helldén måste sluta prioritera cyklister.

– Jag räknade egentligen inte med att få några svar idag. Jag tycker bara att det är ett snävt synsätt i den här staden. Daniel Helldén vill att alla ska cykla men det fungerar ju inte riktigt. Det måste finnas alternativ, sa han och fick medhåll av väninnan Maud.

– Det börjar likna ideologisk fanatism. Man fokuserar på elitcyklister när vi fotgängare inte ens kan gå ut. Det är inte det att man försöker snöröja och sopsalta. Man gör det inte alls, tillade en annan person i publiken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Thomas Vestin från Olovslund och Göran Mattisson var också på plats för att lyssna på Helldén. De var positiva till mötet men tyckte att det var kort om tid.

– Jag hade velat säga att boendeparkeringen är idiotisk. Det är idiotiskt att lägga den här regeln på ett helt område utan en vettig förklaring till varför. Lagstiftningen kan man skita i, någon gång måste det vara förnuftet som styr, sa Göran Mattisson.

"Vi lyssnade på varandra"

Daniel Helldén menade att Brommabornas frustration över snöröjningen är befogad.

– Jag har full förståelse för att folk är frustrerade. Snöröjningen och sopsaltningen har inte skett korrekt och det är klart man blir arg när saker inte fungerar. Men vi är medvetna om det och det är ett problem vi tittar på nu, sa Daniel Helldén och tillade:

– För nästa säsong träder nya avtal i kraft för Bromma. Det kommer innebära att gående prioriteras.

Hur kändes det att stå framför Västerortsborna idag?

– Jag blev inbjuden till ett möte och när man vill att jag kommer så gör jag det. Det är min uppgift. Jag tycker det blev ett utmärkt möte där vi lyssnade på varandra, sa Daniel Helldén efter mötet.

Vad tycker du om kvällens möte?

– Hela Bromma är en flaskhals. Det är bilköer överallt. Det är en miljöbov i sig och det borde man ha i åtanke tycker jag, sa Erik Thorén. Foto: Jonna Claesson

Jonathan Feldman, boende i Äppelviken, var en av de personer som besökte mötet. – Jag ser hellre att man lägger pengar på kollektivtrafik, ny teknik och bra sandade vägar än på några trupper på Gotland som ska försvara Sverige mot ryssen, säger han. Foto: Jonna Claesson

Lena Falk (MP) var på plats för att samla in besökarnas åsikter och frågor. – Jag tycker att det har varit ett bra möte. Det blev lite orolig stämning där och hårda applåder men det mjuknade upp sedan, sa hon. Foto: Jonna Claesson