Ett nytt konstverk på Kronobergsgatan väcker reaktioner. Foto: Johann Bernövall

Här tar jättepenisen plats på Kungsholmen

En vägg på Kronobergsgatan på Kungsholmen har under flera år fungerat som en plats för gatukonst. Det senaste verket är en blå jättepenis.

  • Publicerad 11:29, 11 apr 2018

Det är fastighetsägaren Atrium Ljungberg som under flera år låtit konstnärskollektivet Livet skapa på husfasaden. Det senaste verket är signerat gatukonstnären Carolina Falkholt och föreställer en blå erigerad penis.

Verket har sedan det stod klart under onsdagsmorgonen väckt många reaktioner på sociala medier. "Liberalerna har startat valrörelsen", skämtar SvD:s ledarskribent Ivar Arpi på Twitter.

Tidigare har Carolina Falkholt väckt uppseende med ett snarlikt verk i New York där penisen var rödfärgad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"No time 4 ball$$ (verkets titel. red. anm) ... Har aldrig hört så många skratt och sett så många glada ansikten bakom min rygg när jag målat som i dag när jag gjorde den här på Broome Street", skrev hon då på sin Instagram.

Det verket målades över efter ett par dygn efter att grannar protesterat. Det återstår att se vad som händer med motsvarigheten i Stockholm.

När StockholmDirekt når Camilla Klint, Atrium Ljungbergs marknadsområdeschef, säger hon att hon i det här läget inte vill kommentera konstverket eller eventuella åtgärder från fastighetsägarens sida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

StockholmDirekt söker Carolina Falkholt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm City öppnar i slutet av veckan

Nyheter Det värsta rulltrappshaveriet snart över 33 rulltrappor av de inspekterade rulltrapporna på Stockholm City är utan anmärkningar och i slutet av veckan kan stationen öppna igen efter att ha varit stängd en dryg vecka.måndag 23/7 9:19

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30