Lillholmseleven Frank Beya har gjort ett av verken i utställningen – en skildring av hur han träffar ett engelsktalande lejon och promenerar med det i Gamla stan. Foto: Frank Beya (montage)

Här tar vilda djur från Skärholmen över innerstan

Dinosauriemonster över stadshuset! Lejon i gamla stan! Eldvarelser i vattnet! Lillholmselevernas utställning Mitt djur i Stockholm har tidigare visats på Medeltidsmuseet – nu kommer den till Skärholmen.

  • Publicerad 14:59, 4 jan 2019

I maj kunde de beskådas på Medeltidsmuseet. Nu kommer utställningen Mitt djur i Stockholm, som elever i Lillholmsskolan satt ihop, till Skärholmen.

Eleverna, som när de gjorde verken gick i åttan, har tecknat olika djur som de sedan flyttat ut till Stockholms innerstad med hjälp av Photoshop. Till dem har de skrivit små berättelser.

Här finns bland mycket annat en hjärtskärande historia om en adopterad eldvarelse som hoppar i vattnet, en fasansfull saga om ett dinosauriemonster som stampar ner stadshuset och skrämmer slag på turisterna och en berättelse om att äta glass med ett engelsktalande lejon.

Utställningen går att se på biblioteket i Skärholmen under hela januari.

Mahir Rahman och monstret som trotsar "Gå inte på gräset"-skyltarna och stampar ned stadshuset. Foto: Mahir Rahman (montage)

Gloria Takele har skildrat mötet med sin adopterade bror David – en eldvarelse. Foto: Gloria Takele