Familjebad. Första spadtaget lyfts av representanter fån kommunen och byggföretaget COBAB. Foto: Bengt Johansson

Här tas första spadtaget på familjebadet

På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.

  • Publicerad 11:33, 18 jun 2018

Den 11 juni fattade en enig kommunstyrelse beslut om att ett nytt familjebad skulle byggas i Enköping. Och nu är första spadtaget taget. Under måndagsförmiddagen stod representanter för både kommunen och COBAB i blåsten på Korsängsfältet för att bryta mark på den plats där det nya familjebadet ska stå.

– Idag gräver jag för barnen och ungdomarna här i Enköping. Jag gräver för skrattet och för simkunnigheten, sa Jesper Englundh (S) som är ordförande i Enköpings upplevelsenämnd.

I en intervju efter spadtaget kommenterar Jesper Englundh den pågående debatten kring indragen simundervisning i förskoleklass.

– Det är rektorernas beslut att fatta men i och med byggandet av detta badhus vill vi visa att kommunen ger de bästa förutsättningarna för simkunnighet. Och att ett annat beslut är möjligt att fatta, menade Jesper Englundh.

Tekniskt komplicerat projekt

På plats var även Hans Olsson (S), ordförande i tekniska nämnden.

– Jag har förstått att det varit en lång resa. Det har tagits beslut som sedan tagits tillbaka. Men nu har äntligen det kloka beslutet tagits att dra igång byggandet, sa Hans Olsson.

Byggföretaget COBAB:s VD Christer Olsson, även han på plats dagen till ära, menade att det kommer vara ett tekniskt komplicerat projekt men att man såg fram emot utmaningen.

– Badhusbyggande är ett svårt typ av projekt. Det finns mycket fukt som ska tas om hand. Man ska göra det så tätt och så bra att det håller under lång tid. Vi är ivriga att sätta igång nu så vi kan känna att vi klarar av målsättningen som är satt, och att Enköpingsborna ska kunna bada till vintern 2020/2021, sa Christer Olsson.

COBAB och kommunen ska tillsammans förhandla med underleverantörer löpande under bygget för att säkerställa kostnads- och kvalitetskrav. Kostnaden för bygget uppges bli strax under 400 miljoner kronor och beräknas stå klart vintern 2020/2021.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Inte fulast i Sverige i alla fall

Nyheter De omstridda höghusen på Korsängen är inte fulast i Sverige. Det är "Rostlådan" i Malmö.torsdag 21/3 14:45

Blåljusnyheter; stölder, inbrott och bilolyckor

Nyheter De senaste dagarna har få grova brott noterats i polisens händelseblock. Däremot flera små. Stöld av en GPS till ett högt värde kan dock knappast räknas som litet brott.torsdag 21/3 11:27