NYTT. Bröderna Max-Praise och Alfred omskapade Michal Hudaks "Fiskar i Strömmen". Foto: Leif Oldenburg

Här vänder man upp och ner på konsten

Det här är konsten som man ska peta på. Gärna mer än så. På Bergagalleriet pågår just ny Michal Hudaks interaktiva utställning ”Pussel”.

  • Publicerad 01:15, 4 nov 2018

Konstnären Michal Hudak. Foto: Leif Oldenburg

Michal Hudak har skapat ett antal pusselskulpturer som besökarna fritt får omforma till egna verk.

– Man ska inte vara rädd för att röra verken. Tvärtom. Man ska göra det, säger Michal Hudak.

Hans kuber ligger på golvet i galleriet med motiven vända uppåt. Men det är fritt fram för besökare att vända och vrida på kuberna för att få fram nya bilder. I en folder finns sex möjliga motiv.

Bröderna Alfred och Max-Praise tvekade inte en sekund innan de entusiastiskt högg in på Michal Hudaks ”Fiskar i strömmen”.

Det tog drygt tio minuter – men sedan hade de simmande fiskarna omvandlats till en vacker bild av Gamla Stan med Tyska kyrkan i centrum

– Här behövdes det verkligen ingen assistans, konstaterade konstnären leende.

Om utställningen

Utställningen ”Pussel” är en del i projektet ”Konsten att mötas” som ger konstföreningar möjlighet att möta och ställa ut utlandsfödda konstnärer. Projektet finansieras av postkodlotteriet.

Utställningen pågår till den 5 december. Öppet alla vardagar: KL 11.00 - 16.00 Helger: KL 11.00 - 14.00. Adress: Björnstigen 137, Bergshamra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Solna

En till sjukhus efter krock på E4

Nyheter Fyra bilar inblandade – polisen varnar för köer En person har förts till sjukhus i samband med en trafikolycka på E4 vid Arlanda där fyra bilar varit inblandade. Bärgningsarbete pågår fortfarande och enligt polisen är det risk för köer.onsdag 21/11 8:32

Solnas äldsta butik fyller 75 år

Nyheter Kunder kommer från hela landet En dag på 1960-talet började en 17-årig tjej arbeta på Trikåbasaren på Råsundavägen. I dag, 57 år senare, är hon fortfarande kvar och butiken firar 75-årsjubileum.onsdag 21/11 8:25

S-budget satsar på skolorna

Nyheter Finansieras med skattehöjning Stora satsningar på skola och förskola finansierade genom en skattehöjning på 16 öre. Det är tyngdpunkten i Socialdemokraterna alternativa budget för Solna.tisdag 20/11 16:46