Här växer ny målning fram på ”penisväggen”

Ny tid, ny muralmålning. Väggen som förra året gjorde skandal med den blå jättepenisen håller på att kläs om med ny konst.

  • Publicerad 17:54, 13 maj 2019

Det är den stora väggen på Kronobergsgatan på Kungsholmen som i detta nu håller på att målas om för 18:e gången på tio år. Mannen som håller i sprayburken heter Finsta och man räknar med att verket är helt klart imorgon tisdag kväll.

– Han är otrolig konstnär som varit med i den urbana scenen länge. Jag vill egentligen inte sätta ord på hans stil, men man kan säga att Finsta är inspirerad mycket av serietidningar, uppblandat med en gedigen bakgrund i graffiti, förklarar Carl-Adam Kjellström från Graffitiförmedlingen, en agentur som representerar gatukonstnärer.

Här tar jättepenisen plats på Kungsholmen

Förmedlingen drivs av det Kungsholmenbaserade kollektivet Livet, som i ett decennium med fastighetsägarens tillåtelse fått agera kurator åt den här väggen. Förra året sattes Kronobergsgatan på den internationella kartan när en blå jättepenis både gjorde människor väldigt glada, och väldigt upprörda.

Rubrikerna blev stora världen över och i slutändan valde man att måla över penisen långt tidigare än tänkt

– Penisen i sig var väldigt unik. Jag tror inte den här målningen kanske blir riktigt lika omtalad även om den är grym, säger Kjellström.

Livet efter jättepenisen på Kungsholmen

Jurrasic Holme. Så här blir den nya utsikten på Kronobergsgatan. Foto: Per Brandt

Fem dagar ska det ta för konstnären Finsta att bli klar. Foto: Carl-Adam Kjellström