Veganskt. Susanne Wallman ska lära Östermalmsborna att käka helt oanimaliskt. Foto: Johann Bernövall

Här växer Östermalms nya krogstråk fram

Längs Erik Dahlbergsallén växer Östermalms nya krogstråk fram. Det senaste tillskottet är en helvegansk snabbmatsrestaurang.

  • Publicerad 16:37, 23 maj 2018

Redan 2015 började fastighetsägaren AMF Fastigheter att utveckla delen av Fältöversten som vetter ut mot Erik Dahlbergsallén. Idén är att öppna upp den stängda delen av byggnaden med restauranger och först ut var Klang Market och Subway som öppnade då.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu storsatsar man med fyra nya restauranger som tillsammans med de befintliga ska bilda en ny kroggata. Sedan tidigare är det klart att den italienska familjeägda pastarestaurangen Vissani samt burgarkedjan Phil's Burger öppnar. Nu kan StockholmDirekt berätta att den tredje krogen blir helveganska Vegan House. Den kommer flytta in vägg i vägg med Phil's, i den djuraffärens gamla lokal.

– Det kanske vore mer väntat att öppna på Söder. Men jag tror det blir perfekt att öppna här, eftersom vi gör något som saknas runt Karlaplan, säger Susanne Wallman vars krog kommer fokusera på bland annat burgare, pizzetta, sallader och veganska milkshakes. Tanken är att konceptet ska växa och man planerar att öppna fler ställen runt om i stan.

Här ska Östermalm få ett nytt krogstråk

Vilken krog som ska öppna i största lokalen på hörnet – i Swedbanks gamla kontor – är ännu inte klart. Där pågår förhandlingar med flera intresserade krögare.

– Förhoppningen är att det hinner bli klart så att hela stråket kan öppna samtidigt, någon gång kring månadsskiftet augusti/september, säger Tobias Edberg, centrumchef för Fältöversten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lagom till hösten ska fyra krogar med varsin uteservering slå upp portarna mot Erik Dahlbergs allé. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täckning av bro upprör på Östermalm

Nyheter "Vi arbetar med att ta fram en långsiktig lösning" Den omdebatterade bron över Husarviken framkallar återigen starka känslor i Norra Djurgårdsstaden.fredag 19/10 16:20

Anrika fiket Valand kan bli kattkafé

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Ansökan har skickats in Efter att den klassiska 50-talsinteriören rivits ut från anrika kaféet Valand i Vasastan kan vi nu avslöja att ett kattkafé ansökt om att få öppna i lokalen.fredag 19/10 16:13