Arbete pågår. Här ska bandyhallen stå. Foto: Johann Bernövall

Här växer Stockholms nya bandyhall fram

Efter det symboliska första spadtaget i somras har det nu börjat röra på sig vid Gubbängens IP. Våren 2020 ska stans första hall för bandy och skridskoåkning stå klar.

  • Publicerad 16:30, 21 nov 2018

Det är en hett eftertraktad hall som så sakteliga växer fram på Gubbängens IP. Isytor i Stockholm är något som behövs enligt stadens bandy-, hockey- och konståkningsföreningar. Så sent som för ett par dagar sedan gick Hammarby hockey ut med ett öppet brev där man kräver att bygget högprioriteras. Och IK Tellus bandy har tidigare uttalat sig om att hallen är ett måste för att föreningen ska kunna växa på bredden och starta ungdomslag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När den gamla bandyplanen på Gubbängens IP nu ska få väggar och tak kan man fråga sig varför den står klar först om drygt ett och ett halvt år. Särskilt som planerna på en hall dragits i långbänk sedan 2005 och bland annat flyttats från Tallkrogen till Gubbängen. Men det är inga konstigheter, enligt staden.

– Tidplanen är normal för den här typen av anläggning och vi håller i dagsläget den, säger Linda Laine presskontakt på fastighetskontoret.

Ytan där bandyhallen just nu byggs var tidigare en grusplan för fotboll som spolades upp för bandyspel på vintrarna. För att inte förlora den ytan så spolar man nu is på konstgräsplanen intill, den som tidigare även var en anläggning för speedway.

När hallen står klar kommer man fortsätta att spola is på konstgräsplanen vilket gör att Gubbängen kommer att ha två fullstora bandyplaner.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konstgräsplanen och tidigare speedwayanläggningen intill hallbygget har spolats upp för vintern. Foto: Johann Bernövall

VIsionsbild. Så här blir den nya bandyhallen i Gubbängen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 9:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40