Så här är det tänkt att se ut. Foto: Wingårdhs arkitekter

Här vill hamburgerjätten bygga nytt i Söderort

Nya byggplaner i Söderort för snabbmatskedjan.

  • Publicerad 14:55, 3 sep 2019

Max har velat expandera i södra Stockholm en tid, blanda annat vid Stuvstakorset. Men där har planerna stött på patrull sedan boende överklagat bygglovet och fått rätt av länsstyrelsen.

Ny Max-restaurang i Huddinge stoppas

Nu kan en annan Max-restaurang vara på gång – i Rågsved, intill Huddingevägen.

Det är intill Lidl och bensinmacken St1 på Rågsvedsvägen som den nya restaurangen är tänkt att ligga. Just nu pågår ett detaljplanearbete för platsen som både ska bekräfta den nuvarande macken på platsen men också göra det möjligt för Max att bygga nytt.

Restaurangen föreslås bli cirka 440 kvadratmeter och ha uteserveringar längs fasaden.

"En snabbmatsrestaurang bedöms medföra en ny målpunkt i området vilket skapar förutsättningar för mer liv och rörelse på platsen över fler timmar på dygnet." skriver stadens tjänstemän i underlaget.

Planerna är nu ute på samråd till den 15 oktober för allmänheten att tycka till om.

Men det kan dröja innan en eventuell restaurang kan börja byggas eller stå klar. Enligt tidplanen bedöms detaljplanen kunna antas under andra kvartalet 2020.

I förslaget ingår även att infartsvägen til Lidl och St1 separeras viket enligt staden ska skapa tydligare och säkrare infartsvägar.

Här är planen att Max ska öppna.

Enskede har fått ny butik – och mötesplats

Nyheter Kokboksförfattare och kolakokerska slår sig ihop Enskede har fått en ny, superlokal diversehandel. Det är Enskedeborna Hanna Franzén och Fanny Bergenström som tagit över Mostrarnas lokal i Enskede.måndag 20/1 20:00

Såhär kan Söderorts nya idrottshall se ut

Nyheter Idrottshall och skola byggs samtidigt Den nya idrottshallen som planeras vid Bolidenplan byggs i två våningar intill en helt ny F-9-skola. Platsen är grönområdet precis norr om rondellen.måndag 20/1 17:00