Skiss på hur Stockholmshus kan se ut, från ett annat projekt. Foto: Svenska Bostäder/Stockholm stad

Här vill staden bygga nya hyresrätter i Hässelby

86 hyresrätter i tre bostadshus är planen som staden vill sätta i verket mellan Melonparken och Friherregatan. Men pulkaåkare kan vara lugna, backen blir i alla fall delvis kvar.

  • Publicerad 16:33, 6 nov 2018

Tanken är att bygga tre flerfamiljshus, så kallade "Stockholmshus" med totalt 85 hyresrättslägenheter. Den tilltänkta platsen är det kuperade området mellan Melonparken och Friherregatan i Hässelby gård. Det är Svenska Bostäder som vill bygga husen.

Nu byggs de ”billiga” Stockholmshusen

Den 15 november väntas exploateringsnämnden klubba igenom markanvisningen för platsen vilket innebär att arbetet med att ta fram en detaljplan kan starta.

– Vi brukar räkna med att detaljplanearbetet tar ungefär 18 månader, sedan kan ju detaljplanen överklagas. Men förutsatt att allt går som det ska kan det bli byggstart tidigast 2020, säger Margaretha Larsson Almqvist, handläggare på exploateringskontoret.

Boende brukar åka pulka där, kommer den finnas kvar?

– Vi har försökt pressa upp husen mot Friherregatan och från början ville Svenska Bostäder ha fyra hus men vi har begränsat dem till tre hus. Så gångvägen på östra sidan ner för slänten kommer vara kvar så förhoppningsvis kan man fortsätta att åka pulka där.

Förutsatt att detaljplanearbetet och bygglovet klubbas enligt plan kan inflyttning ske tidigast 2022.

Stadens "billiga" hyresrätter blir dyrare än tänkt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Ekonomisk kris för företaget bakom skandalbygget i Spånga

Nyheter Studentbostäderna blev för dyra Byggföretaget Prime Living, som bygger de hårt kritiserade studentbostäderna i Spånga har stora ekonomiska problem. Idag gick bolaget ut med ett pressmeddelande där man flaggar för att likviditeten...torsdag 15/11 12:24