Här visar seniorerna upp senaste modet

Det ska vara praktiskt, snyggt och bekvämt. Och gärna blommigt. Ett 50-tal seniorer samlades i fredags på Rioträffen på Gärdet för att spana in de fräschaste vårtrenderna.

  • Publicerad 20:53, 26 mar 2018

– Jättefint!

– Åh vilken fin rosa färg!

Besökarna på mötesplatsen Rioträffen på Gärdet var märkbart entusiastiska under fredagens modevisning av – och för – seniorer. Flera fick dessutom med sig ett fynd hem då Sveriges Senior Shop, som arrangerar denna typen av modevisningar för äldre, hade med sig ett flertal ställ med kläder till försäljning.

– Det kan vara jobbigt att gå på stan och shoppa, så det här konceptet brukar vara väldigt uppskattat, säger presentatören Vibeke Foltmann, som även besöker äldreboenden för att visa upp och sälja kläder.

Fem mannekänger, tre damer och två herrar, hade uppdraget att visa upp de nya vårtrenderna och gjorde det med stor inlevelse. När mannekängen Anders gjorde entré med en svart cardigan och en färgglad, blommig skjorta tjoades och visslades det bland åskådarna. Då och då utropade någon en fråga om färgalternativ och material, för att sedan kunna göra ett kap i klädställen.

Monica Ahlström, 74, besökte mötesplatsen Rioträffen för första gången med förhoppningen att träffa lite nya vänner.

– Det är trevligt med modevisning, ett avbrott i det gråa. Allt är blommigt nu, men jag har kvar min egen stil. Jag gillar turkost, säger Monica Ahlström.

Lill Åberg, 85, var en av mannekängerna på Rioträffens modevisning. Foto: Ylva Bergman

Rutinerad mannekäng

85-åriga Lill Åberg var den mest rutinerade mannekängen i gänget och gjorde tjusig entré med en chockrosa outfit.

– Det är 68 år sedan jag gick min första modevisning. Som 17-åring blev jag haffad på stan och har varit modell många gånger under åren. Det här är riktigt kul, det syns nog också på mig att jag har roligt, säger Lill Åberg med ett gott skratt.

Och visst finns det ett speciellt Östermalmsmode, tycker Lill Åberg.

– Det är lite högre kvalitet, rejäla kläder och man vågar sticka ut här, säger hon.

Vill engagera besökarna

Karin Keiser håller tillsammans med Omer Adem i spakarna för Rioträffarna och är anställda av Stockholms stad.

– Det är har varit väldigt positiv respons. När seniorerna själva får vara mannekänger känner de sig engagerade, och det är precis det vi vill – engagera våra gäster som kommer hit för olika aktiviteter som intresserar dem, säger Karin Keiser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17