SNART KLART. Höghuset Innovationen ska vara helt klart men nu vittnar flera byggarbetare om tuffa arbetsvillkor. Foto: Mimmi Epstein

Hård kritik mot arbetsmiljön i Norra Tornen

Byggmaterial som måste släpas för hand i flera våningar då hiss saknas, inga utrymningsvägar och nyinflyttade boende på våningar som inte är klara. Arbetsmiljön vid Norra Tornen får nu hård kritik, avslöjar Byggnadsarbetaren.

  • Publicerad 11:47, 13 sep 2018

De första lägenhetsköparna har redan flyttat in i Oscar Properties prestigeprojekt Norra Tornen. Men samtidigt pågår bygget – och nu får arbetsmiljön där hård kritik avslöjar Byggnadsarbetaren som pratat med flera av de som jobbar med bygget.

Rekorddyr lägenhet såld i Norra tornen

De vittnar om ohållbara arbetsförhållanden, bland annat:

✔ En bygghiss saknas sedan augusti, och ska göra så till bygget är klart i december. Det gör att byggnadsarbetarna behöver bära allt byggmaterial mellan våning 25 till 37 eftersom de inte får lagra byggmaterial på våningarna.

✔ Det saknas utrymningsvägar menar byggarbetarna, trappan är enda alternativet vid en nödsituation.

✔ De som flyttat in använder samma bygghiss som de som jobbar och tar sig upp till våningar som inte är klara för att titta på utsikten.

– Det är det absolut värsta bygge jag varit på någonsin, säger Erik, en av flera byggnadsarbetare som Byggnadsarbetaren varit i kontakt med.

SE FILMEN: Häng med upp i Norra tornen

En annan byggnadsarbetare är kritisk, då han menar att Oscar Propterties vetat om att det skulle bli svårt att hinna bli klara i tid men ändå kör på med inflyttningen.

– Det känns inte bra alls. Byggherren har bråttom eftersom det är ett prestigebygge, men nu har det spårat ur helt. Den 27 december ska den sista hyresgästen flytta in. Nu är det september och de har flyttat in till våning 6, det är 30 våningar kvar. Du hör ju själv, säger Filip till Byggnadsarbetaren.

Tidningen har sökt Peter Kjellgren, entreprenadchef på Oscar Properties, för en kommentar utan resultat. Filip och Erik heter egentligen något annat.