Julstämning. Initiativet sker i samarbete med Stockholms Stadsmission. Foto: Mostphotos

Hasselbacken samlar in julklappar till hemlösa

Underkläder, varma plagg och hygienartiklarna är några saker som står på önskelistan när Hasselbacken förmedlar julklappar till människor i hemlöshet.

  • Publicerad 17:00, 14 nov 2019

Julen närmar sig med stora steg. För många innebär det en skön ledighet tillsammans med nära och kära, men för andra innebär högtiden någonting helt annat. Stockholms stadsmission möter en stor grupp som befinner sig i hemlöshet kring jul och har nu inlett ett samarbete med Hotell Hasselbacken för att samla in julklappar till människorna de möter i sin verksamhet.

Tre nya krogkoncept på Djurgården

Under november och december samlar hotellet sedan in julklapparna.

– I år har vi en äkta gran på Hasselbacken, men den blir inte en riktig julgran förrän det ligger klappar under den. Målet är att fylla hela golvet under granen och att hjälpa så många som bara möjligt, säger Anthony Chu, Guest Experience Manager på Hotell Hasselbacken, i ett pressmeddelande. 

Nya och oanvända underkläder,varma plagg, hygienartiklar till vuxna samt annat som kan behövas i vinter är några av sakerna som efterfrågas. Även presentkort hos affärer som säljer motsvarande artiklar tas tacksamt emot. 

Lagom till julafton lämnar Hotell Hasselbacken sedan över klapparna till Stockholms Stadsmission som sedan delar ut till personer som lever i hemlöshet. 

För att inte klapparna ska behöva öppnas redan innan julafton uppmanas alla som lämnar gåvor att skriva på paketen vad de innehåller. Till exempel ”strumpor 38-42” eller ”underställ medium”.

Insamlingstider

November: Helger 12–17 – julklappar lämnas i receptionen.

December: Alla dagar – julklappar lämnas under granen

Var: Hotell Hasselbacken, Hazeliusbacken 20, 115 21 Stockholm

Visa merVisa mindre