Driftiga. Abdi Jahar, Ayye, Zizo och Elmi, från Hässelby gård, vill anordna en ungdomsfestival. Nu svarar politikerna på deras medborgarförslag om en 165-festival. Foto: Mikael Andersson

Hässelby kan få en egen 165-festival i sommar

Ungdomar i Hässelby vill ha anordna en festival för unga. Nu kan deras förslag om en 165-festival bli verklighet redan nästa sommar.

  • Publicerad 11:49, 6 nov 2017

Tidigare i höstas skrev vi om Abdi Jahar, Ayye, Elmi och Zizo från Hässelby gård som vill anordna en ungdomsfestival i Hässelby i sommar.

– Vi vill inte att folk ska tro att Hässelby är en dålig plats, eller att Hässelby är en no go-zone. Här finns mycket kärlek, sa Abdi Jahar, 16 år, till tidningen i september.

Killarna påpekade då att de tycker att aktiviteterna som anordnas av stadsdelen visserligen är bra, men att de ofta riktar sig till yngre barn.

LÄS MER: Unga vill starta ny festival i Hässelby

De skickade in ett medborgarförslag om att de vill få möjlighet att anordna en ungdomsfestival, gärna lite senare på kvällen eftersom många sommarjobbar. Förra torsdagen var förslaget uppe hos politikerna i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd som var positiva.

– Jag välkomnar förslaget och vi tänker att vi kanske kan utveckla sommar på torget till en festival. Men vi vill att ungdomarna själva ska få vara med och bestämma, säger Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd nu.

"Hoppas få dit lokala artister"

Därför ska stadsdelen nu titta vidare på förslaget tillsammans med ungdomar som träffas på Tjej- och Killforum.

Kommer författarna till medborgarförslaget att kontaktas så att de kan vara med?

– Ja, det utgår jag ifrån, säger Kadir Kasirga.

Finns det utrymme i budgeten att anordna en festival sommaren 2018?

– Det finns inte specifikt en festivalbudget men vi har en budget för sommaraktiviteter för barn och unga. Vi har inte pengar till att ta dit några jättestora artister, däremot hoppas jag att lokala artister som blivit rikskända kan ställa upp och uppträda.

Kadir Kasirga tycker att det är positivt att ungdomar i Hässelby-Vällingby berättar vad de vill göra i stadsdelen.

– Det är jättebra när människor, speciellt ungdomar, skickar in medborgarförslag eftersom de får bekanta sig med den demokratiska processen. De får lära sig att driva sina frågor och påverka, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pride räknar med 10 000 fler i paraden i år

Nyheter Stockholm gör sig redo för rekordfesten Större och färgstarkare: Stockholm Pride räknar med tusentals fler firande när hbtq-världens OS kommer till stan.tisdag 17/7 19:30