Omvårdnad. Bilden är en genrebild. Foto: Colourbox

Hässelbybon: Man missköttes på serviceboende

Enligt Hässelbybon Mia Melani, som reagerade på ett brandlarm på Skolörten, har en man på boendet misskötts. Stockholms stad bekräftar att anmälningar kommit in, men vill inte kommentera fallet.

  • Publicerad 17:06, 9 mar 2020

Han får uppenbarligen inte den hjälpen han behöver.

Hässelbybon Mia Melani reagerade i förra veckan på ett brandlarm på serviceboendet Skolörten 2 som aldrig tycktes tystna.

Hon uppger att hon där möttes av den boende, oförmögen att stoppa larmet.

Mia vittnar om att mannen satt i rullstol i mörkret utan att ha fått hjälp och hon beskriver lukten som förfärlig med gammal smutstvätt och avföring i handfatet - trots att den boende uppger att han ska ha besök flera gånger om dagen.

– Han får uppenbarligen inte den hjälp han behöver, och han bad mig anmäla, säger Mia Melani.

Under tiden, medan Mia var där, ska det ha kommit brandmän för att återställa larmet som hon hade ryckt ner för att det inte gick att stänga av.

"Utredning om rutiner"

Stockholms stad som driver serviceboendet vill inte kommentera det enskilda fallet, men säger att de har fått in anmälningar om det.

Vad ska ni göra åt det här?

– Jag kan inte kommentera mer än att det pågår en utredning gällande de rutiner vi har där, säger Kerstin Medin, avdelningschef äldreomsorgen i Hässelby-Vällingby.

Hon vill heller inte svara på frågan om hur denna situationen kan ha uppstått och huruvida de kommer att anmäla sig själva eller inte.

Kerstin Medin kan heller inte säga hur lång tid utredningen kommer ta och avböjer att svara på fler frågor.

Efter stort engagemang på facebook har organisationen "Vid din sida" nu engagerat sig i fallet och kommer besöka den boende och ha möte med Stockholms stad under tisdagen.

Godisförsäljningen sjunker i coronatider

Nyheter Butikerna hoppas på påsklyft: "Det är en stark tradition" Vad är väl den gula högtiden utan påskägg? I coronavirusets tidevarv märks dock en minskad försäljning av lösgodis – fastän det inte finns något som tyder på att du kan bli smittad genom att äta det.tisdag 31/3 12:01

Ökat tryck på Västerorts kvinnojourer

Nyheter "Fler som ringer och behöver hjälp" När många tvingas stanna hemma på grund av coronaviruset, ökar utsattheten för kvinnor och barn som utsätts för våld i hemmet. Något som märks på kvinnojourerna i Västerort.tisdag 31/3 11:57

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt