Stickar. För 1,5 år sedan var vi med när Sissi Walhsten lämnade 850 virkade leksaker till katterna på Kattstallet i Vällingby. Foto: Mikael Andersson

Hässelbybon Sissi virkar till katter och statyer

Har du också undrat vem som ligger bakom halsdukarna som värmer statyerna på torget i Hässelby gård? Sissi Wahlsten virkar inte bara åt katterna på Kattstallet numera.

  • Publicerad 12:16, 21 mar 2018

Vi har tidigare berättat om Sissi Wahlsten, boende i Hässelby gård, som virkar leksaker till katterna på Kattstallet i Vällingby. Nu har hon utökat sitt handarbete – och pälsat på statyerna på torget i Hässelby gård.

LÄS ÄVEN: Sissi virkade 865 kattleksaker i sorgen efter sin saknade Vilma

– Jag bara kände för att göra det, de stod där och såg lite tråkiga ut. De har varit klädda några gånger förut så jag virkade och stickade några halsdukar till dem, säger Sissi Walhsten.

Och halsdukarna är poppis bland dem som går förbi. Det har visat sig både genom glada tillrop på Facebook men också tyvärr genom att någon har norpat åt sig dem.

– Det är väl en tio stycken som har försvunnit men nu har de som sitter där fått vara kvar ett tag, säger Sissi.

Poppis bland fyrbenta

Hon berättar att hon även brukar virka handtag att sätta på rullatorer som hon både delat ut gratis och sålt för en liten peng.

– Det är många i Hässelby gård som har såna nu. Fördelen är att det inte blir kladdigt på sommaren eller kallt på vintern. Och de är bara att dra av och tvätta i maskin, säger Sissi.

För ett och ett halvt år sedan lämnade Sissi in 850 virkade kattleksaker i form av bollar och möss. Det är en rykande åtgång på dem och nu är hon färdig med ytterligare 350 stycken.

– Jag ringde för att fråga om de var poppis och de på Kattstallet sa att de är det. Jag orkar inte åka dit själv för att lämna dem men de ska komma och hämta hemma hos mig sa de, säger Sissi.

Har du tips på hur man virkar dem om någon är sugen på att göra egna?

– Det var några som frågade efter mönster efter förra gången men jag har inget. Det är bara att kolla hur de ser och virka – katter är inte så noga med formen, säger Sissi.

Påklätt. Lade du också märke till att statyerna fått kläder på sig? Det är Sissi Walhsten som står bakom de värmande utsmyckningarna. Foto: Jimmy Persson

350 nya leksaker är redo att hämtas till Kattstallet i Vällingby. Foto: Sissi Walhsten

Stockholm Direkt