På söndag spelas en tävling till förmån för stiftelsen Ebbas Änglar på Hässelby golf. Golfklubbens chef Lotta Hager är den som tagit initiativ till tävlingen. Foto: Robert Hager

Hässelbygolfare slår ett slag för välgörenhet

11-åriga Ebba Åkerlund var en av dem som miste livet vid terrordådet på Drottninggatan. Nu arrangeras en golftävling i Hässelby till förmån för den stiftelse som upprättats i Ebbas namn.

  • Publicerad 16:56, 22 maj 2019

– Jag kände att jag ville göra något mer än bara golf. Att kombinera välgörenhet och golf kändes som ett steg i rätt riktning, säger Lotta Hager, chef för Hässelby golf som är initiativtagare till tävlingen.

Flaggtävling

Tävlingen är en flaggtävling, vilket innebär att varje spelare får en flagga med sig ut på banan och ett begränsat antal slag. När slagen är slut sätter golfaren ned flaggan – och den som kommit längst vinner.

Som det ser ut nu kommer ett femtiotal golfare delta, däribland gitarristerna Janne Schaffer och Tony Borg. Även Ebbas mamma Jeanette ska spela.

– Det känns jättekul. Det är många som visat intresse och det märks att folk bryr sig, säger Lotta Hager.

Tävlingen avslutas med prisutdelning och i potten ligger bland annat golfprodukter och Janne Schaffer-skivor. Anmälningsavgiften på 100 kronor går oavkortat till stiftelsen Ebbas Änglar.

Då arrangeras tävlingen

Var: Hässelby golf

När: söndag 26 maj, första start 08.00

Anmälan: Ska vara inne senast torsdag 23 maj kl. 12.00 och anmälan görs via fliken "min golf" på golf.se.

Det här är stiftelsen: Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar startade till minnet av Ebba Åkerlund som dog i samband med terrorattacken på Drottninggatan 2017, och verkar för barn i Sverige som inte har ekonomiska förutsättningar att utveckla sina talanger eller ambitioner, främst inom kultur och idrott.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt