Fyra dokumentärer som unga från Hässelby gjort kommer visas på Hässelby torg. Filmskaparen Wafa Jamil har lett projektet. Foto: Anna Rönnqvist/Mikael Andersson

Hässelbys ungdomar visar filmer om sina liv

Nästa torsdag blir det filmpremiär på Hässelby torg när ungdomar från området visar upp sina egna dokumentärer.

  • Publicerad 11:36, 5 jun 2019

Sedan i höstas har ett filmprojekt pågått där ungdomar från Hässelby fått lära sig göra film. De har fått skriva manus, filma och klippa för att skapa kortdokumentärer om deras liv och intressen.

LÄS ÄVEN: Nu får Hässelby-Vällingby en egen Oscarsgala

– Det har varit jätteintressant att lära känna Sverige genom deras ögon och se hur olika vi ibland tänker. Jag flyttade till Sverige för fyra och ett halv år sedan och de har gett mig ett helt nytt sätt att se på landet, säger filmskaparen Wafa Jamil som lett projektet.

Syftet med projektet har varit att motivera unga att berätta om sina intressen och sina problem.

– Som vuxen är det lätt att tänka att unga inte något att säga, men det har varit så roligt att lyssna på dem. De har ett syfte och vet vad de ska göra i livet, säger Wafa Jamil.

En egen Oscarsgala

I april blev de fyra filmerna klara och torsdag den 13 juni hålls premiären på torget i Hässelby gård. Den görs i samband med invigningen av Sommar på torget.

Filmerna visas utomhus klockan 12.30 och alla är välkomna.

– Det känns jättespännande. Vi kommer att ha en tävling där vinnaren får en Oscar, säger Wafa Jamil.

Vinnaren utses av en jury, men det kommer delas ut priser till alla filmer. Wafa Jamil understryker att det handlar om en positiv tävling.

Premiären hålls på Hässelby gårds torg i samband med invigningen av Sommar på torget.

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57

I Bromstens jättekollektiv är ingen ofrivilligt ensam

Nyheter "Här finns alltid någon att dricka kaffe med" I kollektivhuset Fristad i Bromsten finns plats för både ensamvargar och de som vill hänga mycket med sina grannar. "Kollektiv light", kallar de boende det själva.fredag 23/8 15:50

Vi är Västerort

Stockholm Direkt