Slitit sig. En häst slet sig under eftermiddagen och travade oroligt runt på Enebybergsvägen. Foto: Julia Melander

Häst rymde – sprang ut på E18

En häst rymde från sin hage under torsdagseftermiddagen och sprang ut på E18. Julia fick hästen på bild: "Obehagligt".

  • Publicerad 14:43, 4 okt 2018

Under torsdagseftermiddagen rymde en häst från Ekeby Gård vid Danderydsvägen.

Hästen hade hoppat ur hagen och sprungit ut på motorvägen.

– Hästar är ju vilddjur i grund och botten och väldigt starka. Men trafiken saktade in, och både hästen och tjejen mår bra nu, berättar Pierre Bergquist som jobbar på gården.

Oväntad syn

Konstnären Julia Melander har sin ateljé på Enebybergsvägen. När hon satt och målade hörde hon hovar utanför.

– Jag tänkte att "å vad gulligt med en häst", jag vet att de rider i skogen men har aldrig sett dem här, säger Julia.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men när hon tittar ut genom fönstret ser hon en ensam häst som oroligt travar runt på parkeringen. Efter ett tag fortsätter den iväg, men hon hinner fota den.

– Det såg surrealistiskt ut, och obehagligt att den var så nära E18. Även Enebybergsvägen och Danderydsvägen är hårt trafikerade och det kunde ha gått illa, säger hon.

Hon noterade även att hästen inte heller hade någon grimma på sig, och tänkte att den kanske rymt från hagen och att de som jobbar i stallet inte märkt att den rymt.

Därför lade hon ut fotot i Facebookgruppen Danderyds Anslagstavla för att göra andra uppmärksamma på att hästen var lös. I kommentarerna var folk snabba på att ta kontakt med hästgården, men eftersom gården själva var medvetna om att hästen slitit sig kunde den snabbt fångas in.

– Vad skönt att den är tillbaka igen, säger Julia.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

En till sjukhus efter krock på E4

Nyheter Fyra bilar inblandade – polisen varnar för köer En person har förts till sjukhus i samband med en trafikolycka på E4 vid Arlanda där fyra bilar varit inblandade. Bärgningsarbete pågår fortfarande och enligt polisen är det risk för köer.onsdag 21/11 8:32

Avliden försvann efter miss på boende i Täby

Nyheter Anhöriga fick leta i två veckor Fördröjt dödsbevis och en kropp som fördes till fel destination, det gör att Ivo nu riktar kritik mot ett vård- och omsorgsboende i Täby.tisdag 20/11 10:56