Nya lösningen. Som är där för gott enligt trafikkontoret Foto: Gosia Tylka

Hatade stolpar på cykelväg tillbaka – för gott

De tidigare stolparna vid Alviksbron togs bort efter klagomål och order från trafikborgarrådet. Nu är nya stolpar tillbaka. För gott denna gång enligt trafikkontoret.

  • Publicerad 19:30, 4 mar 2019

Det var i höstas som trafikkontoret satte upp svarta, fasta stolpar vid gång- och cykelvägen över Alviksbron, både på Stora Essingen och Bromma-sidan för att stoppa förbjuden biltrafik.

Men stolparna fick kritik från cyklister och dömdes ut som trafikfarliga eftersom de bland annat inte syntes tydligt i mörkret. Och även trafikborgarrådet Daniel Helldén dömde ut lösningen med att "det här är fel utformat" och gav order om ändring.

Nu är den nya lösningen här. Två nya svarta stolpar. Även denna gång har staden har fått klagomål, bland annat eftersom gång- och cykelvägen inte snöröjts eller halkbekämpats. Men det beror på ett missförstånd enligt Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret. Den nya lösningen är här för att stanna enligt

– De nya stolparna ska sitta där permanent. De behövs fortfarande för att hindra bilar från att köra på bron. Nu har de utrustats med rejäla reflexer som ska synas i mörker, säger hon.

– De som körde arbetsfordonen i natt trodde inte att det gick att åka förbi, men det ska gå och det har vi informerat om så de ska ut i natt. Det är på gång, fortsätter hon

Så här såg den förra lösningen ut. Foto: Per Brandt