Stök. Polispatruller var på plats på Täby torg för att förhindra bråk. Foto: Leif Oldenburg

Hätsk stämning på Täby torg i natt – polisen på plats

Efter en spelning i Täby centrum samlades ett hundratal besökare på Täby torg. Polisen kom till platsen för att förhindra eventuellt slagsmål.

  • Publicerad 10:56, 28 feb 2019

På onsdagskvällen uppträdde en artist på en bar i Täby centrum, något som drog en stor publik. När spelningen var slut och baren stängde, rörde sig besökarna ut från lokalen och på torget. Där uppstod en stökig stämning.

– Klockan 03.03 kontaktade ordningsvakter oss angående en del bråk på torget, säger Carina Skagerlind på polisens ledningscentral.

Det ska ha rört sig om ett hundratal högljudda personer som samlades utomhus.

– Det var stimmigt, och vi hade två patruller på plats som kunde lugna läget, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Inga brott begicks

Inget fysiskt bråk uppstod, men Jan Berlin menar att det kunde ha hänt något om polisen inte kommit till platsen.

– Efter stängning är det svårt att ta sig härifrån eftersom inga bussar eller tåg går. När folk är berusade finns risk att stök uppstår. Smockan hängde i luften, det hade blivit bråk om patrullen inte varit på plats.

Polisen stannade kvar på platsen, och tillslut droppade folk av och åkte därifrån. Polisen misstänker inte att det begicks några brott i samband med händelsen.

Dumpade schaktmassor ledde till slukhål i Vallentuna

Nyheter Nu döms byggföretaget till miljonvite Bostadsbyggnadsföretaget Småa AB, som inte tagit reda på schaktmassor de lämnat på en tomt i Vallentuna, har nu blivit dömda till ett vite på 1,5 miljoner kronor.torsdag 20/6 11:49

Småstadskänsla i Täbys nya stadsdel Hägerneholm

Nyheter ”Man hälsar på alla i området” I höstas flyttade Hägerneholms pionjärer in. Nu har de börjat bo in sig – samtidigt som fler är på ingång. Vi kollade in hur stadsdelen utvecklats.torsdag 20/6 11:39