Från och med den 10 december slutar direkttågen att gå från Bålstalinjen till Södertäljelinjen. Foto: Mikael Andersson

Hejdå direkttågen från Järfälla till Tumba

Ni vet de där sköna direktpendeltågen mellan Järfälla och Tumba som går i rusningstrafiken? Nu är det slut på dem, i alla fall till och med augusti.

  • Publicerad 16:28, 23 nov 2017

Först i augusti 2018 kommer resenärer att kunna ta pendeltåg från Bålsta till Södertälje igen

Boende i Järfälla och Spånga som pendlar åt Södertälje-hållet måste i vanliga fall kliva av och byta tåg på vägen.

Men undantag har funnits i rusningstid, då direkttåg har rullat på linje 35.

– För mig som jobbar i Flemingsberg har det varit väldigt smidigt att ta direkttåget från Spånga, säger Spångabon Christian Hornqvist.

Den 10 december sker dock flera stora förändringar i pendeltågstrafiken. En av förändringarna gäller just direkttågen mellan Järfälla och Tumba, som utgår på linje 35.

Istället ersätts direkttågen av nya linje 44 som kommer att trafikera sträckan Bro till Södertälje. Men det är först i slutet av sommaren som tågen på den nya linjen kommer att rulla hela vägen. Fram tills dess kommer tågen bara att åka till Älvsjö.

– Först i augusti 2018 kommer resenärer att kunna ta pendeltåg från Bålsta till Södertälje igen. Fram tills dess kommer man att behöva byta någonstans på vägen, säger Jesper Petterson, presskommunikatör på SL.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är Västerorts eget Hogwarts

Nyheter Rykten om spöken I Bromsten tronar Ellen Keyskolan på en kulle. Vi besökte skolan inför den traditionella julmarknaden – och upptäckte varför skolan liknas med Hogwarts i Harry Potter.söndag 17/12 18:00

Helglista! Det här kan du göra i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Träffa Tomten ✓Bandyskola ✓Barnteater ✓Julmarknad Träffa Tomten, gå på julmarknad eller snöra på dig grillorna. Helgen bjuder på massa skoj för stora och små i Västerort och Järfälla.fredag 15/12 15:50