Flyttas för fix. Rektor Susanne Dybeck säger att de får göra det bästa av situationen. Foto: Sacharias Källdén

Hela mellanstadiet på Essingeskolan evakueras

Renoveringen av Essingeskolan får större konsekvenser än man räknat med. Nu ska hela mellanstadiet flytta till Alvik.

  • Publicerad 15:19, 4 apr 2019

Det är ett snårigt renoveringsärende med olika tillfälliga paviljonger som ska rivas, tjockas på och flyttas. Byggstarten är nu i sommar, vilket kommer att påverka hösten på Essingeskolan.

Från början var det bara tänkt att femmorna och sexorna, totalt ett 60-tal elever, skulle flyttas till Alviksskolan i en termin. Men nu i veckan stod det klart att även fyrorna, två klasser, kommer att få ta tvärbanan till Alvik.

Elever på Stora Essingen omplaceras för nybygge

När skolans ledning sett över helheten har man insett att alla barn inte får plats på Stora Essingen under ombyggnationen, förklarar rektor Susanne Dybeck:

– När paviljongerna försvinner har vi bara skolans huvudbyggnad kvar. Där får vi inte plats med mer än lågstadiet och fritids, tyvärr.

Rektorn berättar att de får förfoga över sex stora klassrum i Alvik.

– Det är bara i en termin och vi får göra det bästa av situationen, säger Dybeck, som tidigare sagt att hon är jätteglad över att byggprojektet äntligen kommer igång efter många år av snack.

Essingeskolan kommer att ha pedagoger som åker i grupp tillsammans med de elever som behöver det, till och från Alvik. Skolan kommer även att stå för de extra utgifter som kan tänkas tillkomma i form av reseutgifter.

Essingebarnen flyr till privatskolor