Kattletarna Anna Sandén, Lage Andreasson och Inga Blommé ber allmänheten om hjälp. Foto: Elin Jonsson

Hela Reimersholme letar efter katten Cici

Hela Reimersholme är engagerade i sökandet efter katten Cici som försvann när blixten slog ner i augusti. Ägaren Lage är förtvivlad och kan inte sova.

  • Publicerad 11:36, 25 okt 2018

Den 2 augusti låg Cici och vilade i soffan när ett oväder drog in över Reimersholme. När blixten slog ner blev hon så rädd att hon sprang ut genom den öppna altandörren. Sedan dess har hon inte synts till.

– Jag har alltid altandörren öppen så att hon kan springa ut och in – så hon är van att vara ute, säger Lage Andreasson, Cicis ägare.

Han är 88 år går med rullator och har svårt att leta efter sin katt utan hjälp. Lage bor på seniorboendet på Reimersudde och där har även kattälskaren Inga Blommé sin lägenhet.

– Jag såg att Lage satt upp en lapp på anslagstavlan om att hans kära katt Cici var borta. Då jag vet att han är gammal och har svårt att leta själv kände jag att jag som granne ville hjälpa till i sökandet, säger Inga Blommé.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Inga som själv har en katt satte upp lappar i området. På lapparna efterlyser hon Cici och ber boende på Reimers höra av sig om de sett katten. Många hörde av sig men inget av tipsen ledde till Cici.

– När grannarna här i huset frågar mig hur det går i sökandet så är jag tvungen att säga att jag inget vet. Jag är förtvivlad och har knapp sovit alls under de här veckorna, säger Lage Andreasson.

Bekräftat: Kändiskatten Cato är hemma igen

Inga Blommés lappar har dock sett till att många på Reimers nu är engagerade i sökandet. Fastighetsskötare, trädgårdsmästare, förskolebarn och grannar vill nu veta vad som hänt med Cici och önskar att hon får komma hem snarast.

– Eftersom att hon varit borta så länge nu hoppas vi på att det är någon som tror att Cici saknar ägare och då tar hand om henne, säger Anna Sandén.

Anna Sandén, som också är en i kattletargänget, berättar att hon fick tag i Inga Blommé via lapparna som berörde henne och många andra på Reimers.

– Jag har själv haft tre katter så jag vet verkligen hur ont det gör när ens katt försvinner. Vi har varit ute på kvällarna efter jobbet och letat efter henne. Vi har gått omkring i mörkret med ficklampor i snårig terräng, säger Anna Sandén.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon berättar att de även varit nere vid förskolan och kollat med personalen och barnen om de sett Cici.

– Vi berättade för barnen att hittelönen är på 500 kronor. Men ungarna ville inte ha några pengar. De vill bara att Cici ska komma hem, säger Anna Sandén.

– Jag är så otroligt tacksam över alla som hjälper mig att leta efter mitt lilla kattskrälle. Det är så fint att många bryr sig och det vore ett mirakel om hon fick komma hem, säger Lage Andreasson.

Kändiskatt i Söderort stals i t-banan

Cici, har på lapparna efterlysts som Cissi men är öronmärkt under namnet Cici. På den här bilden är Cici yngre än idag men man kan tydligt se hennes speciella teckning. Foto: Lage Andreasson

Inga Blommés lapp som berörde hela Remiers. Foto: Elin Jonsson

Har du sett eller hört något?

Om någon sett eller hört någonting kan man höra av sig till Akutgruppen på telefonnummer 070-402 76 12 som kommer föra vidare informationen till Inga Blommé.

Akutgruppen är en ideell förening som hjälper hemlösa, övergivna och på andra vis nödlidande katter, främst i Stockholmsområdet.

Notera vilken tid och på vilken plats och om möjlig ta gärna en bild.

Vidare har kattletargänget postat efterlysningar i olika grupper på Facebook och på hemsidan vilse.nu.

Lage Andreasson har sagt att hittelönen är 500 kronor.