Ny frilla. Årstafrisören Helena Ljungdahl fick ett annorlunda uppdrag hos Morgonpasset förra veckan. Här får SR-medarbetaren Marcus Berggren en äkta hockeyfrilla. Namnet härstammar från att många kända hockeyspelare bar frisyren under 1980-talet. Foto: Privat

Helena i Årsta fick klippa hockeyfrilla i radio

Hallå där, Helena Ljungdahl på salong Helena klipper till i Årsta, som fick uppdraget att klippa hockeyfrilla i direktsänd radio förra veckan.

  • Publicerad 11:41, 1 sep 2020

Hur gick det här till?

– De ringde upp mig från Morgonpasset i P3 och frågade ”är du gammal?”. Jag är ju 58 år och visste att min ålder är attraktiv, men inte så här populär! Sen förklarade han att de letade efter en frisör som vet hur man klipper en hockeyfrilla. Absolut sade jag! Jag var på direkt. Jag har jobbat som frisör sedan 1981 så jag har klippt många hockeyfrillor. Efteråt sade dom ”du är ju skitbra i radio, vi kanske ringer dig igen om vi får”. Det var jättekul!

Varför just du?

– Jag vet inte men det är väl många som känner till mig. Jag har funnits här i Årsta som frisör sedan 1989 och det bor mycket radiofolk här. Sedan är jag ju känd från radio sedan tidigare, jag var med i Barnens brevlåda 1967.

Hur ska en bra hockeyfrilla se ut?

– Det ska vara snaggat uppe på huvudet – lite som en potta - och långt där bak, och det ska vara en tydlig skillnad. Hur långt man vill ha kan variera, men vanligast är väl att man har ner till där nacken börjar.

Behövs en come back?

– Nej, men faktum är att den finns med bland höstens nyheter för oss frisörer. Där finns en stylad variant av hockeyfrilla, klippt på en tjej med färgade slingor i. Så den verkar vara på väg tillbaka. Det som är positivt är ju att man slipper luggen i ögonen, inget hår som kliar i öronen och det går att sätta upp en tofs där bak.

Den som vill lyssna på ”klippet” från 25 augusti kan gå in på SR Morgonpasset.

Nöjd. Årstafrisören Helena Ljungdahl fick ett annorlunda uppdrag hos Morgonpasset förra veckan: Att ge SR-medarbetaren Marcus Berggren en äkta hockeyfrilla. Foto: Privat