Konstnär. Helena N Åkerlund målar med akryl (Fluid Art) akvarell och Encaustic Art (varm vaxteknik). Foto: Privat

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.

  • Publicerad 10:10, 20 apr 2019

Sedan tolv år tillbaka jobbar Helena med det hon älskar. Hon är själv konstnär och har eget galleri och en konststudio hemma i trädgården under sitt företag Hkreation. Hon startade en konstskola för barn för tolv år sedan i samarbete med Upplands-Bro kommun och ABF, hon leder målarkurser för vuxna och även kurser i kalligrafi och lettering.

– Det är mitt kall att inspirera till att skapa. Det är fantastiskt att få jobba med det man älskar, säger Helena.

Läser sagor för barnen

Dessutom läser hon sagor för förskolebarn i biblioteket i Bro.

– Det är jättekul, barnen lyssnar verkligen. Att lyssna på sagor är så viktigt för både språket och fantasin. Varje vecka läser jag utifrån olika teman för att inspirera till att lära sig om olika saker.

När Helena fick veta att hon är nominerad blev hon först chockad. Hon har varit kulturstipendiat två gånger i kommunen men det här var inte riktigt väntat.

– Men sedan jag återhämtat mig lite känns det fantastiskt. Det känns jättestort. Jag är otroligt glad, stolt och tacksam. Jag hoppas att det kan öppna dörrar och att jag kommer att kunna inspirera fler människor.

Vikten av klimatet

Ett av Helena N Åkerlunds konstverk finns nu bland tavlorna i Konsthallen i Kungsängen, som en del av Vårsalongen.

Tavlan heter Climate Changes.

Höggravid kvinna togs för rattfylleri

En bilist stoppades på Granebergsvägen i Bålsta i natt. Föraren var en höggravid kvinna. Hon blåste positivt och misstänks för rattfylleri.fredag 23/8 12:00

Barrikaderade sig i rivningsfastighet

En man i 40-årsåldern, skriven i Stockholm, tyckte inte alls att en villa skulle rivas. Han barrikaderade sig där.tisdag 20/8 10:12

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt