Konstnär. Helena N Åkerlund målar med akryl (Fluid Art) akvarell och Encaustic Art (varm vaxteknik). Foto: Privat

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.

  • Publicerad 10:10, 20 apr 2019

Sedan tolv år tillbaka jobbar Helena med det hon älskar. Hon är själv konstnär och har eget galleri och en konststudio hemma i trädgården under sitt företag Hkreation. Hon startade en konstskola för barn för tolv år sedan i samarbete med Upplands-Bro kommun och ABF, hon leder målarkurser för vuxna och även kurser i kalligrafi och lettering.

– Det är mitt kall att inspirera till att skapa. Det är fantastiskt att få jobba med det man älskar, säger Helena.

Läser sagor för barnen

Dessutom läser hon sagor för förskolebarn i biblioteket i Bro.

– Det är jättekul, barnen lyssnar verkligen. Att lyssna på sagor är så viktigt för både språket och fantasin. Varje vecka läser jag utifrån olika teman för att inspirera till att lära sig om olika saker.

När Helena fick veta att hon är nominerad blev hon först chockad. Hon har varit kulturstipendiat två gånger i kommunen men det här var inte riktigt väntat.

– Men sedan jag återhämtat mig lite känns det fantastiskt. Det känns jättestort. Jag är otroligt glad, stolt och tacksam. Jag hoppas att det kan öppna dörrar och att jag kommer att kunna inspirera fler människor.

Vikten av klimatet

Ett av Helena N Åkerlunds konstverk finns nu bland tavlorna i Konsthallen i Kungsängen, som en del av Vårsalongen.

Tavlan heter Climate Changes.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt