Skiss. Förutom nya fasader och balkonger på Pilvägen 24-46 planerar man att rusta upp gångarna mellan lägenheterna. (Bilden är en skiss från bygglovsansökan) Foto: Illustration: Semrén & Månsson Arkitektkontor

Helenelunds centrum får ett ansiktslyft

Flera delar av miljonprogrammet i Helenelund ska rustas upp. Bostadsrättsföreningen Härden 117 meddelar att de nu har fått bygglov för nya balkonger.

  • Publicerad 11:39, 25 feb 2020

Sedan länge pågår ett arbete för att utveckla Helenelunds centrum.

Nu meddelar en bostadsrättsförening Härden 117 i området, för Pilvägen 24 till 46, att de har fått bygglov för att rusta upp fasader och bygga nya balkonger.

Bygglovet gäller 120 lägenheter, säger ordförande Thomas Sehlan:

– Det kommer bli som ett helt nytt hus. Balkonger idag är i så dåligt skick att det måste rivas. Nu kan vi få ny fasad och nya balkonger.

Inglasade och större balkonger

Den 27 januari kom beskedet. Thomas Sehlan berättar att det pågår flera projekt i området, från föreningar med att rusta upp miljonprogrammen i Helenelund.

Inom ett och ett halvt år väntas lägenheterna på Pilvägen 24 till 46 ha rustats upp – med ny fasad, djupare och bredare inglasade balkonger:

– Nu har vi gått in i en förhandlingsperiod, och tagit emot offerter, när tiden för överklagan är över, säger han och tillägger:

– Det kommer bli bullrigt under en period, men man kommer kunna bo kvar i sina lägenheter under tiden.

Centrala Helenelund får ett ansiktslyft

Enligt den senaste tidplanen kommer tvärbanans Kistagren till Helenelund invigas år 2023.

Sollentuna kommun har tidigare aviserat att de planerar en upprustning av centrumbyggnaden, och att det finns byggplaner på nya lägenheter i området.

Thomas Sehlan är uppvuxen i Helenelund och välkomnar förändringarna:

– Det har länge känts som ett östberlinsghetto, men nu blir det finare och fler kanske känner att det är en plats de vill bo på, säger han.

Pilvägen. Så här ser lägenheterna ut idag som inom 1,5 års tid väntas rustas upp. Foto: Anton Kyhlbäck

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt