Det finns flera platser runt om i Västerort och Järfälla där det är möjligt att tända ett ljus till minne av nära och kära. Foto: Gun Persson Ljusne/Mostphotos

Helg! Massor att hitta på i Västerort och Järfälla

Tänd ljus för nära och kära, ponnyridning eller kurs i självförsvar. Vad känner du för att hitta på i helgen? Vi har samlat tipsen från Västerort och Järfälla.

  • Publicerad 15:49, 3 nov 2017

Allhelgona i Hässelby-Vällingby

I kyrkorna runt om i stadsdelen uppmärksammas allhelgonahelgen med musik, minnesgudstjänster, ljuständning mm. I Hässelby strands kyrka och Hässelby villastads församlingshus visas teckningar på temat "Barns tankar om döden" från söndagsskolan och förskolan.

Mer information på svenskakyrkan.se under respektive kyrkas sida.

När? Lördag 4 november och söndag 5 november.

Var? Rosens kapell vid Råcksta begravningsplats, Hässelby begravningsplats samt övriga kyrkor i Hässelby-Vällingby.

Låna en ponny i Spånga

Gillar ditt barn ponnyhästar? Då kan ni sticka till Spånga By som arrangerar ponnyridning varje lördag. Ridningen kostar en tjugolapp som betalas kontant på plats. Den som vill rida lite längre kan förhandsboka en halvtimmes-tur.

När? Lördag den 4 november kl 13-14

Var? Spånga By, Holmingegränd 12

Allhelgona i Spånga

Alla helgons dag firas i Spånga kyrka med musik och gudstjänst. Vid kl 15 blir det gudstjänst med ljuständning och musik av Spånga motettkör. Kl 18 blir det musikgudstjänst och sång/piano/orgel signerad bland annat Debussy.

När? Lördag den 4 november

Var? Spånga kyrka, Spånga Kyrkväg 485

Se BP:s sista match på Grimsta

Allsvenskan är redan öppen för BP:s herrar, men ännu återstår en match i superettan. Lördag eftermiddag tar laget emot Gefle IF hemma på Grimsta IP.

När? Lördag 4 november kl 16

Var? Grimsta IP

Allhelgona i Järfälla

I helgen är det Alla helgons dag. Det uppmärksammas på flera kyrkor runtom i Järfälla, som genom heliga danser i Maria kyrka, minnesgudstjänster och minneskonserter i Pilgrimskapellet och minnesgudstjänster även i andra kyrkor.

Mer information om tider finns på svenskakyrkan.se/jarfalla

När? Lördag 4 november

Var? Maria kyrka, Pilgrimskapellet, S:t Lukas kyrka, Viksjö kyrka, Järfälla kyrka

Allhelgona i Bromma

I Bromma kan du fira allhelgona på flera platser och på olika sätt med både andakt och temagudstjänster. I Västerled församling erbjuds man även att måla en minnestavla eller gå en upplevelsevandring i kyrkorummet. Mer detaljerad info på svenskakyrkan.se/bromma och svenskakyrkan.se/vasterled

När? Lördag 4 november och söndag 5 november

Var? Bromma kyrka, Västerledskyrkan, S:ta Birgitta Kyrka, S:t Ansgars kyrka

Föredrag om Hässelby-konstnär

Med anledning av Hässelby-konstnären Per Erik Willös bortgång uppmärksammar Hässelby museum hans liv och gärning. Henrik Henrikson berättar och visar film. Entré 20 kronor, kaffe med dopp finns också för samma slant.

När? Söndag 5 november kl 13

Var? Hässelby museum, Riddersviksvägen 116 Entré 20 kr

Kolla film på Lyktan

Höstlovsfirande ungdomar är välkomna till fritidsgården Lyktan på filmkväll.

När? Söndag 5 november klockan 17-21

Var? Fritidsgården Lyktan, Hässelby gård

Gå på högläsning i Blackeberg

Mys till högläsning ur barnböcker på biblioteket i Blackeberg. Alla barn från fyra år är välkomna och efteråt finns det möjlighet att pyssla för den som är sugen.

När? Söndag 5 november klockan 11-12.15

Var? Blackebergs bibliotek

Ponnyridning i Kallhäll

Ridsugen? Då kan det vara en god idé att bege sig till Kallhälls 4H-gård på söndag. 40 kronor kostar en ridtur och caféet har öppet under ponnyridningen som är till för barn och unga.

Var? Kallhälls 4H-gård, Termovägen 2

När? Söndag 5 november kl 12.15-13.30

Lär dig självförsvar i Åkermyntan

Kräma ur det sista på höstlovet genom att lära dig självförsvar på fritidsgården Åkermyntan.

När? Söndag 5 november klockan 18-22

Var? Fritidsgården Åkermyntan, Drivbänksvägen 9

Lyft skrot på Tegelhögen

Tillsammans med en ledare kan du lära dig olika övningar i gymmet. För dig som är van att träna kan det även bli ett hårt träningspass! 19.00 för tjejer och 20.30 för killar.

När? söndag 5 november

Var? Fritidsgården Tegelhögen, Vittangigatan 22

Gör lersmycken i Blackeberg

13 och pysslig? I helgen kan du skapa hängsmycken i lera. Det är helt gratis men ett begränsat antal platser. Föranmäl dig till biblioteket på 08-508 30 655.

När? Söndag 5 november klockan 13-15

Var? Blackebergs bibliotek

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyblivna mammor: Sjukvården överger oss

Trasiga underliv, smärta och oro – men få vet vart de ska vända sig Från täta kontroller hos mödravården under graviditeten till förlossning och sen, ja vad? Allt fler kvinnor börjar prata om trasiga underliv, smärta och förlorad sexlust, efter förlossningar. Men för...måndag 22/10 11:37

BP:s damer klara för Elitettan 2019

"Oerhört imponerande" Brommapojkarnas damer vann mot IK Rossö i sista kvalmatchen och går därmed raka vägen till Elitettan 2019.måndag 22/10 11:04