Mordbrand och misshandel är bland helgens brott begångna i Enköping i helgen. Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Brand på solarium

En brand på ett solarium kunde fått betydligt värre följder. En man i 35-årsåldern misstänks ha slagit en kvinna i Enköping. Det är några av helgens blåljusnyheter.

  • Publicerad 13:18, 11 mar 2018

Kungsgatan 7 Enköping, Solariet

Lördag kl 14:00

Mordbrand. En person som solade på Solariet i Enköping kände att det luktade rök och upptäckte då att det brann i ett angränsande rum i Solariet. Räddningstjänst kunde släcka branden varpå polis höll förhör med personer som vistats i anslutning till byggnaden.

Östra Järnvägsgatan Enköping

Lördag kl 15:00

Olaga intrång. En man i 40-årsåldern (ej Enköpingsbo) misstänks för olaga intrång. Sedan ett vittne ringt in om att en person tog sig in i en byggnad kunde en polispatrull gripa mannen på platsen.Han släpptes efter förhör men misstankarna mot honom kvarstår.

Enköping, Eknäs ungdomshem

Lördag 22:00

Bråk. En intagen ung man blev utåtagerande och stökig på ungdomshemmet.Två personer i personalen fick då blåmärken samt sår och skärskador.

Enköping

Fredag ca 23.30

Grov kvinnofridskränkning. En polispatrull beordrades till en bostadsadress i Enköping med anledning av att en kvinna ringt och uppgett att hon blivit misshandlad. Kvinnan, som är i 30-årsåldern bor i Enköping. Hon hade skador i ansiktet och på underarm. En man i 35-årsåldern, som inte bor i Enköping, misstänks för brottet. Han har även en ytterligare efterlysning på sig sedan tidigare.

Fjärdhundra

Fredag under dagen

Försök till bedrägeri. Okända gärningsman/män har beställt varor på Internet med målsägarens personuppgifter.Hon har dock kunnat stoppa beställningen.

Och som vanligt var det ett antal narkotika/drograttfylleri-brott i polisområdet Enköping/Håbo.

Här är några exempel:

Ågatan Enköping

Söndag 03:30

Innehav av narkotika/Drograttfylleri/Narkotikabrott. Då en personbil stoppades och föraren, en man född 1981, kontrollerades visades det sig att han hade narkotikaklassade preparat på sig. Det hade även passageraren i bilen som även han därför blev misstänkt för innehav av narkotika.

Örtagatan Enköping

Lördag 19:05

Narkotikabrott En man född 1995 stoppades och kontrolleras av polis. Snabbtestet gav positivt utslag och han är därför misstänkt för narkotikabrott.

Bålsta

Fredag 18:40

Omhändertagande av efterlyst man. En man i 20-års åldern påträffades och omhändertogs varpå han transporterades till Kriminalvården. Han blir även misstänkt för narkotikabrott

Sandgatan i Enköping

Lördag kl 01:00

Rattfylleri (alkohol).

En kvinna i 30-årsåldern är misstänkt för rattfylleri sedan hennes bil stoppats och hon visat sig ha 0,40 mg/l utandningsluft.

Körkortet omhändertogs och skickades till Transportstyrelsen

Stockholmsvägen Bålsta

Lördag kl 0200

Rattfylleri (alkohol). En man i 30-årsåldern som saknar giltigt svenskt körkort är misstänkt för rattfylleri samt olovlig körning sedan han blåst 0,43 mg/l utandningsluft.

Salavägen Enköping

Lördag kl 03:26

Drograttfylleri. Då en personbil stoppades och kontrollerades av polis på Salavägen tidigt på lördagens morgon. Föraren, en man i 18-årsåldern saknade körkort och misstänks nu för drograttfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Snabbtestet gav positivt utslag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42