Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Droger, biljakt och inbrottsplanering

Fem fall av drograttfyllor har anmälts i Enköping i helgen. I ett fall krävdes en biljakt innan den misstänkte infångats.

  • Publicerad 11:05, 4 mar 2019

På Skälbygatan, Salavägen, Västerleden och E18 stoppades bilar där bilföraren kom att misstänktas för drograttfylleri.

I Fjärdhundra gick det inte lika enkelt.

Sent på fredagskvällen beordrades en bil att stanna, men föraren lydde inte.

Polis tog upp jakten – det som kallas efterföljande på polisspråk – och valde efter en tid att knuffa bilen av vägen.

Det lyckades dock bara till hälften, den jagade kom i väg och hann till Simtuna där han stannade.

Då polis kom dit och fann bilen fanns en passagerare kvar, men inte föraren. Han kom emellertid tillbaka till platsen efter en tid. Han erkände på platsen att det var han som kört bilen.

Mannen, en 25-årig Fjärdhundrabo, förhördes och frigavs. Han misstänks för drograttfylleri.

Inbrott och sånt

På Ulvgatan i Varghällar tycks ett brott ha planerats. Två personer ses på övervakningsfilmer vara inne på området och tycks rekognoscera. Larm om intrång om klockan 17.45 på lördagen, men då polis kom till platsen var ingen kvar där. Hundpatrull sökte men tappade spåret.

Gods, framför allt verktyg, värt omkring 20.000 kronor stals vid ett inbrott i en lastbil på Korvettvägen under kvällen/natten mot måndag. Tjuvarna krossade en ruta och sågade sig därefter igenom ett galler för att komma över godset.

Kommundirektören säger upp sig

Nyheter Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna sitt uppdrag i Enköping. – Jag har haft fantastiska år i Enköping och kommer alltid att se tillbaka på tiden här med goda...onsdag 22/5 15:05

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56