Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Fest som urartade / Dubbel katalysatorstöld / Fyllestyrning

Så, vad hände i helgen? En fest urartade, en körkortslös medelåders man körde full och en bilägare blev av med katalysatorn för andra gången på en månad. I krogmiljön var det mycket folk, mycket fylla, men god stämning, enligt polisens rapport.

  • Publicerad 11:18, 31 aug 2020

Skolsta

Natt mot lördag.

Bilstöld. Vid midnatt stod den gamla bilen vid bensinmacken i Skolsta. På förmiddagen var den inte där längre. Den hittades på vägen mellan Härnevi och Lådö och bärgades därifrån av polis.

Bergsgatan

Fredag kl 22

Olovlig körning med mera. Det lät illa om en bil på Bergsgatan på fredagen så polis beslöt att se närmare på den. Bilen stoppades och föraren visade sig vara en man i 50-årsåldern som polisen kände väl sedan tidigare. Han hade inget körkort och blev därför misstänkt för grov olovlig körning. Han testades också positivt på alkohol, så mycket att han blev misstänkt för grovt rattfylleri. Bilnycklarna omhändertogs.

Bredsand

Fredag kväll

Ringa misshandel mm. En liten ungdomsfest blev större än värden hade tänkt sig. Det skulle bli en liten trevlig tillställning, men när ryktet gick på nätet att det var fest i Bresse drog många minderåriga dit. När uppemot 80 objudna gäster var i villan ringde värden till polis, som stängde festen. Utanför uppstod mindre gruff och en knuff ledde till ringa misshandel och vållande till kroppsskada. Dessutom fick en person sitt etui med bankkort mm stulet.

Lillsidan

Fredag

Stöld. Att få katalysatorn stulen en gång – jo, det händer och är besvärande. Men att det händer samma bilägare två gånger på en månad är inte vanligt. Fredagen den 6 augusti upptäcktes att katalysatorn tagits från en Toyota Prius som stått parkerad på Lillsidan. Ägaren lämnade in bilen och fick en ny katalysator, den 24/8 hämtade han ut bilen. Fyra dagar senare var även den katalysatorn stulen!

Ledningsregementet

Torsdag

Cykelstöld. En mountainbike av märket Superior som parkerats i ett cykelställ inne på regementets inhägnade område stals i förra veckan. Den är värd cirka 25.000 kronor.

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33