Inbrott. Flera inbrott begicks i helgen. Polisen tror att det finns ett samband. Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Inbrott i Fannatrakten och Grillby

Fem inbrott. Två rattfyllor. Det är vad som finns rapporterat i brottsväg från helgen. Flera av inbrotten tros ha ett samband.

  • Publicerad 10:57, 3 jul 2017

Flera personer som varit bortresta upptäckte i helgen att de haft inbrott i sina villor i Fanna; på Vulcanusvägen, Mossvägen och Brunsoppsvägen.

– Eftersom de ligger nära varandra och inbrotten skett ungefär samtidigt tror vi att det kan finnas ett samband, säger Ludwig Roswall, biträdande närpolischef.

Exakt när brotten skett vet de dock inte och inga vittnesuppgifter har inkommit hittills.

Teknisk undersökning ska göras på alla tre ställen.

Finns det fler likheter?

– De som gjort inbrotten har tagit sig in genom fönster på flera ställen, säger Roswall.

Vad har de stulit?

– Det är inte klart än, men vi vet att de tagit smycken på minst ett ställe.

Utöver inbrotten i Fannaområdet har även två inbrott skett i Grillby, ett i en fastighet på Storgatan, ett i en pizzeria.

Utöver inbrotten har helgen varit tämligen lugn ur polishänseende.

Natten mellan fredag och lördag upptäcktes två rattfyllor.

Vid en kontroll på vägen mot Hummelsta konstaterades att en man i 45-årsåldern hade druckit alkohol innan han satt sig vid ratten och han är nu misstänkt för rattfylleri.

Vid halvtre-tiden på natten mot lördagen stoppades en bil där både förare och passagerare var påverkade, i bilen fanns hasch, marijuana och tabletter.

Utöver de brottsmisstankar som föraren nu har riktade mot sig tvingades han se sin bil omhändertagen.

– Vid upprepade förseelser kan bilen ses som ett brottsverktyg och kan därför enligt TBL 7 omhändertas, berättar Ludwig Roswall. (TBL = Trafikbrottslagen).

Och sedan?

– Sedan utreds om bilen ska anses förverkad eller lämnas tillbaka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19