Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: krockar, droger, bil i trädgård, ledrampstjuv kan vara fast

Nu är det vår. Med värmen kommer brotten. Till exempel: Sabbad ruta på skola är lika trist som onödigt. Bilister körde på 1) fotgängare, 2) träd i trädgård. En ledrampstjuv kan vara fast. Inbrott på restaurang. Samt förstås de vanliga narkotikabrotten – dessutom har arbetsplatsbrotten blivit allt fler.

  • Publicerad 13:42, 25 mar 2019

Inbrott på restaurang

Genom att krossa en glasruta tog sig en eller flera personer in på restaurang Mitt & Ditt på östra ringgatan och stal 3.000 kronor samt nycklar till restaurangen. Det skedde under natten mellan torsdag och fredag.

Dyrt för dig och mig

I förra veckan roade sig någon med att krossa ett stort treglasfönster i Munksundsskolan. Att återställa fönstret kostar 25.000 kronor. Såg du något misstänkt i området i onsdags kväll mellan 17 och 19? Kontakta polis, 114 14.

Ledramptjuv kan vara fast

Sedan en ledramp stulits från en personbil på Kryddgårdsgatan under natten mot fredagen fattade polisen misstankar om att en Enköpingsbo i 20-årsåldern, välkänd hos polisen sedan tidigare, skulle ha begått brottet.

När den unge mannen kom till sin bostad med bil gjorde polis husrannsakan i bil (ja, det heter så, fast det var i bilen) och hittade där fem ledljusramper. En av dessa var från bilen på Kryddgårdsgatan.

Arbetet med att härleda varifrån övriga ramper kommer pågår.

Den unge enköpingsbon är misstänkt för stöld från fordon, alternativt häleri.

Hundra meter i diket

Ett vittne anade vad som skulle hända då en mötande bil på Boglösavägen framfördes vårdslöst, enligt vittnet.

Bilen, körd av en kvinna i 30-årsåldern, boende i Enköpings kommun, kom senare att köra av vägen på vänster sida. Där fortsatte den 100-150 meter vid sidan av vägen innan färden tog slut mot ett träd inne på en tomt.

Föraren, som inte var påverkad av alkohol eller narkotika, togs till lasarettet i Enköping med rygg- och nacksmärtor.

Körde på gående

Kvinnan kom med sin bil från pendlarparkeringen vid järnvägsstationen och körde ut på Mästergatan i riktning mot Stockholmsvägen. Fast sedan gick det mesta fel.

Flera vittnen såg hur hon styrde upp bilen på fel sida av vägen och inte nog med det – upp på trottoaren på motstående sida där en fotgängare blev påkörd, men ändå klarade sig med bara skrapsår.

Bilföraren var positiv på snabbtest, fick lämna ifrån sig körkort och bilnycklar och är misstänkt för drograttfylleri. Däremot ville den påkörde gående inte anmäla brott.

Kvinnan är i 40-årsåldern och bor i Enköpings kommun.

Knackelibang

Mitt i natten knackade det på en dörr i Lillkyrka. Mannen som bodde där öppnade, två för honom okända män trängde sig in och stal 4.000 kronor ur hans plånbok. Polis sökte med hundpatrull efter de gäckande två männen utan att få upp spår.

Många stölder på arbetsplatser

o En blå Ford Transit med regnr PAY482 årsmodell 2007, har stulits från Enköpings kommuns uppställningsplats på Ågatan i helgen. Gärningspersonerna har brutit upp två grindar och misstänks dessutom ha stulit annat gods såsom borrmaskiner.

o På Gustaf Dahléns gata i Annelund stals ettusen liter diesel i förra veckan från en grävmaskin på en byggarbetsplats. Dessutom stals tre arbetslampor.

o På Kraftgatan stals under natten mellan torsdag och fredag en varningsljusramp för 8.000 kronor från ett arbetsfordon.

o Kameraövervakning fungerar. I alla fall fungerade den på Ulvgatan i Varghällar-området då två personer olovligen tagit sig in där. De hann dock komma i väg innan polis anlände.

o En markvibrator av märket Atlas Copco värd 19.000 kronor stals från en arbetsplats i Örsundsbro under natten mellan söndag och måndag.

Dessa ständiga narkotikabrott...

o Kvinna, 25-årsåldern, ej boende i Enköping: misstänkt för att ha använt narkotika, positiv på snabbtest. (Lördag natt vid OKQ8, Salatullen)

o Man, 50-årsåldern, Enköpingsbo: misstänkt för att ha varit narkotikapåverkad. (Lördag kväll, Bergsgatan)

o Man, 20-årsåldern, Enköpingsbo: misstänkt för narkotikabrott, innehav och eget bruk. (Lördag, Källgatan)

o Man, 20-årsåldern, Enköpingsbo: misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk. Då mannen blev högljudd och aggressiv utanför en krog vid Stora Torget medtogs han av polis, förhördes och frigavs. (Natt mot söndag, Stora torget)

o Man 30-årsåldern, ej boende i Enköping: misstänkt för drograttfylleri. På söndagen stoppade polis bilen nära McDonald's vid Salatullen och misstänkte brott. Blodprov togs. (Söndag, McDonald's).

o Man, 30-årsåldern, Enköpingsbo: misstänkt för drograttfylleri, positiv på snabbtest. (Söndag kväll, Tjursåker)

o Man, 20-årsåldern, bor i Enköping: misstänkt för ringa droginnehav. (Söndag morgon, E18, Enköping)

Håll i mobiltelefonerna!

Nyheter En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

Vittnen hindrade berusad man från att köra vidare

Nyheter En berusad bilist. Två drogpåverkade. En brand som aldrig utvecklades. Där är blåljusnyheterna från måndagen.tisdag 2/6 9:53