Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Misshandel och stöld av släpdörr (ja, släp-dörr).

En del brott begås varje helg tyvärr. Som rattfylleri. Andra är mer ovanliga. Som stöld av dörr till släp.

  • Publicerad 11:20, 28 okt 2019

Måndag

00.40

E18, Enköping

På motorvägen mellan Romberga och Annelund stoppade polis en bilförare som anmälare meddelat kört vingligt. Då polispatrull kom ikapp honom körde föraren i 55 km/h mitt på vägen. Mannen var narkotikapåverkad enligt snabbtestet som togs. Polis hittade också vitt pulver som misstänks vara narkotiskt preparat både på mannen och i bilen.

Mannen anhölls och sitter på måndagsmorgonen i Uppsala.

Söndag-måndag

Östra Järnvägsgatan

Klotter. På baksidan av företaget Smidesprodukter har klottrare varit framme under helgen och slösat färg.

Söndag-måndag

Lillängsgatan

Stöldförsök. Okända har försökt stjäla extraljus från en bil som under natten stod parkerade på Lillängsgatan (Inte långt från St Olofs kapell), men bara lyckats förstöra kablage och regskylt.

Lördag ca kl 18:00

Örsundsbro

Misshandel.

En man i medelåldern misstänks för att ha slagit en man i ansiktet och på kroppen. Han ska även ha slagit den andre mannen med tillhyggen. Den skadade transporterades till sjukhus, den misstänkte greps.

Lördag kl 19:34

Grillby

Drograttfylleri. En manlig bilförare i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och för att ha tagit narkotika. Han var positiv på snabbtestet.

Fredag ca 17.30

Fjärdhundra, länsväg 245

Stöld. Då polis stoppade en bil i Fjärdhundra på fredagskvällen visade den sig vara stulen vid ett bostadsinbrott i Gävle i onsdags. I bilen fanns två män och en kvinna som är mellan 20 och 30 år. De tre greps och anhölls av åklagare, men släpptes senare.

De är misstänkta för stöld och narkotikabrott. Kvinnan är också misstänkt för penningtvättbrott, då det påträffades en större mängd kontanter på henne.

Fredag ca 14-tiden

Löparegatan

Rattfylleri.

En personbilsförare är misstänkt för rattfylleri. Mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet och prov togs på sjukhus. Han släpptes efter förhör.

Torsdag-fredag

Romgatan

Stöld av släpdörr.

Möbelbutiken Mio har lånesläp, men ett av släpen saknar sedan natten mellan fredag och lördag en dörr. Den har lyfts av och stulits av okända gärningspersoner.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16