Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Misshandel och stöld av släpdörr (ja, släp-dörr).

En del brott begås varje helg tyvärr. Som rattfylleri. Andra är mer ovanliga. Som stöld av dörr till släp.

  • Publicerad 11:20, 28 okt 2019

Måndag

00.40

E18, Enköping

På motorvägen mellan Romberga och Annelund stoppade polis en bilförare som anmälare meddelat kört vingligt. Då polispatrull kom ikapp honom körde föraren i 55 km/h mitt på vägen. Mannen var narkotikapåverkad enligt snabbtestet som togs. Polis hittade också vitt pulver som misstänks vara narkotiskt preparat både på mannen och i bilen.

Mannen anhölls och sitter på måndagsmorgonen i Uppsala.

Söndag-måndag

Östra Järnvägsgatan

Klotter. På baksidan av företaget Smidesprodukter har klottrare varit framme under helgen och slösat färg.

Söndag-måndag

Lillängsgatan

Stöldförsök. Okända har försökt stjäla extraljus från en bil som under natten stod parkerade på Lillängsgatan (Inte långt från St Olofs kapell), men bara lyckats förstöra kablage och regskylt.

Lördag ca kl 18:00

Örsundsbro

Misshandel.

En man i medelåldern misstänks för att ha slagit en man i ansiktet och på kroppen. Han ska även ha slagit den andre mannen med tillhyggen. Den skadade transporterades till sjukhus, den misstänkte greps.

Lördag kl 19:34

Grillby

Drograttfylleri. En manlig bilförare i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och för att ha tagit narkotika. Han var positiv på snabbtestet.

Fredag ca 17.30

Fjärdhundra, länsväg 245

Stöld. Då polis stoppade en bil i Fjärdhundra på fredagskvällen visade den sig vara stulen vid ett bostadsinbrott i Gävle i onsdags. I bilen fanns två män och en kvinna som är mellan 20 och 30 år. De tre greps och anhölls av åklagare, men släpptes senare.

De är misstänkta för stöld och narkotikabrott. Kvinnan är också misstänkt för penningtvättbrott, då det påträffades en större mängd kontanter på henne.

Fredag ca 14-tiden

Löparegatan

Rattfylleri.

En personbilsförare är misstänkt för rattfylleri. Mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet och prov togs på sjukhus. Han släpptes efter förhör.

Torsdag-fredag

Romgatan

Stöld av släpdörr.

Möbelbutiken Mio har lånesläp, men ett av släpen saknar sedan natten mellan fredag och lördag en dörr. Den har lyfts av och stulits av okända gärningspersoner.

Bilstöld, drogbrott och en som inte betalade på Ica

Nyheter Personal på ICA handlade helt enligt reglerna då de gjorde ett envarsgripande och tog den kvinna som misstänks ha stulit för 1.300 kronor i affären.lördag 14/12 11:12

Togs med vapen och pengar i bilen

Nyheter En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.fredag 13/12 10:11