Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.

  • Publicerad 13:30, 24 feb 2020

Det ger effekt när polisen stoppar bilar för kontroll.

Mitt på lördagen stoppade polis en bil där en efterlyst man upptäcktes. Han togs till förvar i Märsta.

På fredagskvällen blev två bilförare misstänkt för drograttfylleri (en av dem fick lämna ifrån sig körkortet) och på söndagskvällen stoppades två bilar inom kort tid på Bålstavägen; i båda fallen gjordes husrannsakan i bilarna, i den ena bilen hittades en kniv, där blev en man född 1990 misstänkt för brott mot knivlagen, och i den andra hittades en hammare och gatustridsvapen (Nunchuka), misstänkt där är en man född 1983.

Även personer utan bil som misstänks för drogbrott kontrolleras av polis. Vid två tillfällen i helgen uppstod brottsmisstanke i Bålsta centrum, i ena fallet mot en man och en kvinna samtidigt (båda i 30-årsåldern), i det andra mot en man i 25-årsåldern.

Dessutom fastnade en bilförare i en hastighetskontroll på E18 vid Ekolsund vid lunchtid på söndagen då han körde 38 km/tim för fort. Bilföraren, en man född 1989 från Stockholmstrakten, blev även misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Övrigt brott:

Okänd tidpunkt

Allévägen

Stöld genom inbrott i villa. Då de boende i en villa på Allévägen kom hem efter sin resa fann de att någon eller några tagit sig in i villan genom ett fönster på baksidan. Vad som stulits är oklart, teknisk undersökning har vidtagits.

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt