Foto: Mostphotos

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.

  • Publicerad 18:27, 26 maj 2019

Lördag kväll

Sånka Camping, Skokloster

Narkotikabrott. En polispatrull som var på Sånka camping kontrollerade en man som inte bor i kommunen. Han blev misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen innehav, samt brukande. På mannen anträffades dessutom misstänkt narkotiskt preparat.

Lördag mitt på dagen

Skokloster

Försök till mordbrand.

En man i 50-årsåldern – som inte är Håbobo – greps av polis på lördagen sedan han försökt tända eld på en altan. Mannen hällde ut någon form av vätska på altanen i Skokloster och försökte tända eld på vätskan. Då den utsatte konfronterade mannen blev han utsatt för olaga hot.

Lördag ca 22:48

Skoklostervägen Häggeby

Grovt Rattfylleri. Sedan en personbil körts av vägen och ner i ett dike av en kvinna i 30-årsåldern blev hon misstänkt för grovt rattfylleri. Polis som kom till platsen konstaterade att kvinnan, som inte bor i kommunen, blåste positivt i sållningsinstrumentet.

Lördag ca 20:30-20:50

Bålsta centrum

Tillgrepp av motorfordon. En moped stals på lördagskvällen i Bålsta. Den hade parkerats mellan Kök o Bar och Lassemaja.

När ägaren kom dit och såg att mopeden var borta kontaktade hen sina föräldrar.

När ena föräldern kom med bilen såg denne två killar som släpade på mopeden och konfronterar dem. De flydde då därifrån och lämnade kvar mopeden.

Det är skador på mopeden. Signalement finns på killarna.

Lördag 01:00-01:30

Kök och bar, Bålsta

Misshandel. En person är misstänkt för att ha slagit en annan ett flertal gånger i ansiktet inne på restaurangen. Den slagne kontaktade polis som kom till platsen.

Torsdag - fredag (Anmälan görs fredag kl 09:30)

Krägga Bålsta, Hamnen

Båtstöld.Okända personer har stulit en båt i Krägga. Då det krävs nyckel för att komma in på hamnområdet, är det troligt att gärningspersonerna har kommit sjövägen, bedömer polisen. Båten är en motorbåt, Linder 445 MAX, med Yamahamotor.

Förra veckan (Anmälan görs fredag kl 12:16)

Kicks Bålsta centrum

Stöld. Produkter för ca 30 000 kr stals på Kicks i Bålsta förra veckan. Fyra personer kom in i butiken, två distraherade personalen medan de andra två stal varor. Övervakningsfilm finns.

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt