Mostphotos

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.

  • Publicerad 11:36, 24 feb 2020

Måndag 02.03

E18, Enköping

Drograttfylleri mm. En man i 50-årsåldern med återkallat körkort körde bil på E18 under natten till måndag då han stoppades. Han blev misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri. Eftersom mannen begått upprepade liknande brott kunde polisen med hänvisning till Trafikbrottslagens sjunde paragraf ta bilen i beslag.

Lördag kl 08:50

Västerleden Enköping

Stöld/häleri + drogbrott mm En yngre man på moped stoppades av polisen på Västerleden på lördagsmorgonen för kontroll. Då uppkom misstanke om att mopeden var stulen. Polisen upptäckte också att mannen hade misstänkt narkotiskt preparat samt ett kort slagträ i aluminium.

Raden brott han är misstänkt för ser ut så här:

o Tillgrepp av fortskaffningsmedel, alternativt Häleri

o Narkotikabrott innehav

o Drograttfylleri

o Narkotikabrott bruk

o Brott mot knivlagen

o Olovlig körning

Lördag kl 19:25

Stränggatan

Drograttfylleri. En man i 30-årsåldern är misstänkt för Drograttfylleri och Narkotikabrott eget bruk sedan bilen han körde stoppat på lördagskvällen.

Lördag (anmält kl 15)

Stöld

Örtagatan. En grill samt högtalare har stulits vid ett inbrott i ett källarförråd. För att komma in har tjuvarna klippt upp nätgallret till förrådet.

Fredag-lördag

Parkeringen vid Järnvägsstationen

Skadegörelse. En okända person har repat en personbil som stod parkerad vid järnvägsstationen.

Lördag ca kl 02:20

Hummelsta

Drograttfylleri. En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och för att ha använt narkotika sedan bilen hon körde stoppats i Hummelsta under natten till lördagen.

Söndag ca kl 02:00

Centrum

Misshandel. Bråk uppkom mellan två män i 20-årsåldern under natten till söndag. De båda anmälde varandra för misshandel.

Lördag ca kl 22:50

Grillby

Drograttfylleri. En kvinna i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och brukande av narkotika sedan personbilen hon körde stoppats i Grillby på lördagskvällen. Hennes passagerare, en man i 30-årsåldern, blev misstänkt för brukande av narkotika.

Fredag ca kl 14:05

Synoptik

Stöld. Han klev in i butiken. "Vill du ha hjälp", frågade personalen. "Nej tack", sa han.

Telefonen ringde, personalen svarade – och då tog mannen ett par glasögon och sprang ut ur butiken. Personalen följde efter och såg hur mannen hoppade in i en beige Toyota och hade tid att notera registreringsnumret.

Torsdag (anmält fredag)

Villberga

Stöld genom inbrott ur garage

Däck och sågar har stulits ur ett garage som hör till en villa. De tog 4 st Volvo originalfälgar med däck (Nya, oklart godsvärde), en röjsåg Husqvarna värde ca 9 000 kr och en såg Bosch värde ca 4 000 kr.

Torsdag-fredag

Enöglavägen

Stöld av fordon. På torsdagen ca kl 16:00 parkerade målsägaren sin bil på en parkering vid Enöglavägen. På fredag vid 18-tiden då bilägaren kom tillbaka var bilen borta.

Fredag ca 18:45

Grillby

Drograttfylleri.

En man i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och Narkotikabrott brukande.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01