Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.

  • Publicerad 10:58, 18 feb 2019

En misshandel på dansgolvet där en rejält berusad 25-åring slog en flaska i huvudet på en 20-åring när fredagen nyss övergått i lördag var helgens enda våldsbrott i Enköping.

Inbrott och stölder ur och från bilar finns dock ett antal de senaste dagarna.

Från en bil som stod på Västra Järnvägsgatans pendlarparkering stals en ljusramp värd 9.000 kronor under torsdagen eller fredagen.

Extraljus stals även från en bil som stod parkerad på Pärlugglegränd under natten mellan fredag och lördag.

En bilen på Hornugglegränd klarade sig från inbrott, men en sidoruta krossades på lördagens morgon. Ingen tog sig dock in i bilen och händelsen rubriceras som försök till inbrott i fordon.

En lekstuga och ett förråd lyckades Trögdstjuvarna ta sig in i. Fritidshuset på samma tomt i Löt hade brytmärken på dörren, men där hade de inte kommit in. Händelsen upptäcktes flera dagar senare och tros ha hänt helgen 8-10 februari.

Ringa stöld och ringa narkotikabrott är vad en man som togs på ICA Västerleden i fredags kväll misstänks för. Han försökte lämna butiken med öl och mat till ett värde av 190 kronor, men stoppades av personal. Då han inte hade ID-handlingar medtogs han av polisen och anhölls sedermera. Identiteten fastställdes på lördagen, mannen är i 45-årsåldern, icke svensk medborgare.

En liten brand i ett trapphus som kunde utvecklats till något värre släcktes av en person som därefter anmälde vad som hänt. Då polis kom till platsen på Kungsgatan var elden släckt men röklukt fanns kvar i trapphuset.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skolparks-tåget vandaliserat – "Det är bedrövligt"

Nyheter En del av tåget, i lekparken i Skolparken, förstördes under natten. Någon har tänt eld på loket. – Det är bedrövligt, säger Peter Rönnqvist, driftplanerare på Enköpings kommun.måndag 25/3 16:51

Viktor drömmer om att slå internationellt

Nyheter Viktor Blomdahl är en ung filmfotograf i Enköping. Idag jobbar han för stora musikartister och företag i Sverige, men framtiden drömmer han om att ta klivet utomlands. ”Konsten att skapa något från...måndag 25/3 14:01