Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.

  • Publicerad 10:58, 18 feb 2019

En misshandel på dansgolvet där en rejält berusad 25-åring slog en flaska i huvudet på en 20-åring när fredagen nyss övergått i lördag var helgens enda våldsbrott i Enköping.

Inbrott och stölder ur och från bilar finns dock ett antal de senaste dagarna.

Från en bil som stod på Västra Järnvägsgatans pendlarparkering stals en ljusramp värd 9.000 kronor under torsdagen eller fredagen.

Extraljus stals även från en bil som stod parkerad på Pärlugglegränd under natten mellan fredag och lördag.

En bilen på Hornugglegränd klarade sig från inbrott, men en sidoruta krossades på lördagens morgon. Ingen tog sig dock in i bilen och händelsen rubriceras som försök till inbrott i fordon.

En lekstuga och ett förråd lyckades Trögdstjuvarna ta sig in i. Fritidshuset på samma tomt i Löt hade brytmärken på dörren, men där hade de inte kommit in. Händelsen upptäcktes flera dagar senare och tros ha hänt helgen 8-10 februari.

Ringa stöld och ringa narkotikabrott är vad en man som togs på ICA Västerleden i fredags kväll misstänks för. Han försökte lämna butiken med öl och mat till ett värde av 190 kronor, men stoppades av personal. Då han inte hade ID-handlingar medtogs han av polisen och anhölls sedermera. Identiteten fastställdes på lördagen, mannen är i 45-årsåldern, icke svensk medborgare.

En liten brand i ett trapphus som kunde utvecklats till något värre släcktes av en person som därefter anmälde vad som hänt. Då polis kom till platsen på Kungsgatan var elden släckt men röklukt fanns kvar i trapphuset.

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Nyheter Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.måndag 20/5 14:18