Foto: Mostphotos

Helgens blåljus: Stölder, skadegörelse, hot

Stort och smått på blåljuslistan denna helg. Flera brott som drabbat andra; hot, stölder, skadegörelse. Och, tänka sig, ett typiskt vår-brott också.

  • Publicerad 09:59, 31 mar 2019

Fredag ca 18.00

Lillsidan

Olaga hot mot två personer. En okänd man hotade två personer med kniv på Lillsidan under fredagskvällen och försvann sedan från platsen. Patrull på plats tog upp anmälan och hittade en kniv på platsen som togs i beslag.

Fredag ca 18.30

Västerviksgatan.

Drogbrott. Beslag gjordes av 15 gram amfetamin som påträffades i en lägenhet på Västerviksgatan. En man i 30-årsåldern misstänkt för narkotikabrott innehav samt narkotikabrott eget bruk. Han är inte skriven i Enköping. En annan man, som är i 40-årsåldern, blev misstänkt för narkotikabrott, eget bruk. Han är Enköpingsbo.

Lördag ca kl 20.00

Hästhovsgatan

Stöld av cykel. Fem unga killar stal en låst arbetscykel på lördagskvällen. De blev sedda av ett vittne. Cykeln tillhör Enköpings kommun.

Idrottsallén

Förra veckan

Skadegörelse. Okej, det är ett brott som inte hamnar högt på straffskalan, men vållar ändå den drabbade en del besvär. Målsägaren parkerade sin personbil på parkeringen bakom ett lägenhetshus där den stod under förra veckan. På lördagen konstaterade bilägaren att höger sidospegel var skadad.

Lakevägen

Okänd tidpunkt

Stöld av båtmotor. Nu är våren här. Det brukar innebära att båtrelaterade stölder ökar. Det var ett tag sedan vi hade en båtmotorstöld, men nu har någon klippt av låsen till en båtmotor på Lakevägen och stulit motorn, en Yamaha 60 hk.

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34